2020. december 4., péntekMa Ferenc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.12.04. Ferenc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Úgy tűnik, Gyurcsány ráindítana a szocialista jelöltekre

Hirdetés

Úgy tűnik, Gyurcsány ráindítana a szocialista jelöltekre

Az ellenzéki pártok vezetői a héten állapodtak meg arról, hogy legkésőbb jövő októberig a választók elé állnak a közös miniszterelnök-jelöltjükkel és a 106 közös jelölttel. Terveik szerint ezt megelőzően még előválasztásokat tartanak, hogy megtalálják a legalkalmasabb személyeket az összefogás számára. 

Az előválasztási kampány néhány választókörzetben már érezhetően elstartolt. Ilyen például Szombathely, ahol az LMP bejelentette, hogy a 2018-ban még a fővárosban induló, azóta Vas megyében aktívan tevékenykedő Ungár Pétert ajánlják a választók figyelmébe. A településen azonban más ellenzéki politikusok neve is gyakran felmerül, az egykori MSZP-s, ma már egyértelműen a DK-hoz köthető Czeglédy Csaba mellett a Jobbikból távozott, szentgotthárdi kötődésű Bana Tibor is bejelentkezett a körzetért. 

Kapcsolódó

Indul a kampány: Szombathely, az első ellenzéki csatatér

A vasi megyeszékhelyen már most eldördült a startpisztoly. De ki lesz az ellenzéki összefogás jelöltje 2022-ben?

Hirdetés

Az LMP egyébként nem csak a vasi megyeszékhelyen futott előre, hogy világossá tegye, hol kívánja egyéniben is megmérettetni saját politikusait. Baranya 2-es számú választókörzetében (Pécs egy része, Komló) Keresztes László Lórántot, a párt korábbi társelnökét, jelenlegi frakcióvezetőjét ajánlotta a többi ellenzéki párt és a választók figyelmébe. Budapest 1-es számú választókörzetében (Belváros) Csárdi Antalt, az LMP egyetlen egyéni országgyűlési képviselőjét indítaná újra az összefogás színeiben. 

Gyurcsányék is belehúztak a kampányba

Csütörtök reggelre azonban sokak postaládájában landolt a Demokratikus Koalíció Európai Magyarok című kiadványa, amelynek internetes verziójáról már röviden megemlékezett szerdán a 24.hu is. Alapvetően semmi érdekes nincs abban, hogy egy párt saját kiadványában propagálja magát. A

A csavar ugyanakkor az, hogy nem az egész országban kezdték el terjeszteni a lapot, csak bizonyos választókörzetekben, ahol a központi üzenetek mellett a DK helyi politikusát is bemutatja, nevek mellett pedig ott szerepel az adott választókörzet is. 

<img id="kep_szerkfoto_image_35416025" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/19/a_dk_is_belehuzott_az_elovalasztasi_kampanyba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb mentős halt meg a koronavírus miatt

Újabb mentős halt meg a koronavírus miatt

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook-oldalán adott hírt arról, hogy egy újabb kollégájuk vesztette életét a koronavírus …