2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Úgy kell ez az időjárás a folyóinknak, mint egy falat kenyér

Hirdetés

Úgy kell ez az időjárás a folyóinknak, mint egy falat kenyér

Az utóbbi hetek csapadékos időjárása meglátszik folyóink vízszintjén is. Siklós Gabriella az ATV Start című műsorában hangsúlyozta: akutan beavatkozni sehol nem kellett, ahol van védvonal, ott mindenhol a gátak között maradt a víz. A Tiszán már 4-5 méteres vízszintemelkedés volt, Tokaj környékén első fokba lépünk, hiszen a Bodrog is ott folyik bele a Tiszába. 

Egyelőre beavatkozni nem kell, de a vízügy emberei figyelőszolgálatot működtetnek.

Hirdetés

Mint azt elmondta, a hó fennmarad a vízgyűjtő területeken, nem okoz rögtön belvízi elöntést, de az esőnek is örülnek a vízügyesek. Decemberben érkezett az első kisebb árhullám, a Tiszán a nyíregyházi vízügy területén már akkor tározókba engedték a vizet, azóta pedig több millió köbméter vizet raktároztak be országszerte – tette hozzá.

Siklós Gabriella elmondta, hogy ahol kell, ott napközben, vagy akár éjszaka is dolgoznak a szivattyútelepek. Kérdés viszont, hogy néha nem lehetne-e a vizet ott tartani és megőrizni a nyári, aszályos időszakra, ez azonban egy széles társadalmi konszenzust igényelne szerinte.

Napról napra nő a Velencei-tó vízállása, a Pátkai tározó vízminősége nyáron nagyon rossz, ilyenkor nem lehet a tóba beengedni, most azonban ez felhígult, több víz van benne, ezért első körben közel egymillió köbmétert […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/24/magyarorszag-folyok-csapadak-balaton-velencei-to-patkai-viztarolo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

„16 140. Ez csak egy szám. Ennyi pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből. De minden szám …