Sok balatoni strandon „túszul vannak ejtve” a turisták, ha kulinaritásról van szó. A nyaralók nem igazán válogathatnak a büfék kínálata alapján. Ha az átlagos strandminőségnél jobbat szeretnének, és elhagyják a strandot, akkor sok helyen újabb belépőt kell vásárolniuk. Ezt viszont már nem szívesen veszik meg a vendégek. Ez a fajta „túszdráma” a jövőben változni fog, egyszerűen azért, mert egyre igényesebbek az utazók.
Jó példa erre Balatongyörök, ahol egy újszerű kezdeményezés a strandok gasztronómiai színvonalában is elindíthat némi változást. Az strandcukrászdában akár 3500 fürdőnadrágos „VIP”-vendéget is képesek kiszolgálni egy nap alatt.
Az unalmas marketingszöveg a Balatonon izgalmas valósággá vált.
Balatongyörökön megnyitott az első olyan „VIP”-fagylaltozó, amely a prémiumminőséget, a modern dizájnt és az ügyfélközpontú kiszolgálást helyezi a középpontba, mindezzel választ kínálva a Balatonon egyre inkább megjelenő tudatos fogyasztói igényekre.
Ez mondat úgy hangzik, mintha egy unalmas marketingszöveget írt volna valaki a strandon, de most valóban erről van szó, valami megmozdult a kulinaritás területén
– mesélte Éskovács Péter, a Balatoni Turizmus Szövetség tanácsadója.

A fagylaltturizmus Mekkája
A Balatongyörökön most átadott új fagylaltozó tulajdonosai szerint a nyaralóövezetben még mindig kevés olyan hely van, ahol az esztétikai színvonal és a prémiumminőség ilyen mértékben találkozik. Szerintük a vendégek ma már nem csak finom fagyira, süteményre vágynak, hanem arra is, hogy azt ne egy fel nem újított, 70-es évekbeli bódéban szolgálják ki nekik. Ez a gondolat egyértelműen jelzi a paradigmaváltást a balatoni vendéglátásban.
Vadócz Jenő, a Promenád Cukrászda és Kávéház cukrászmestere elmondta, hogy olyan versenydíjas különlegességek is kaphatók a strandon, mint a tavalyi év Balatoni Fagylatja nyertes íze, a Balatoni Mámor (diófagylalt vörösboros fügeöntettel, karamellizált dióval), az idei Év fagylaltja országos verseny kiemelt finomsága, a Százéves Alma (szerecsendiós alap, alma-cider variegato, ropogós diós crumble), vagy a hazánkban csupán néhány helyen elérhető Vatikán-fagylalt.
Ráadásul itt a minőségi szolgáltatásnak nem feltétele az, hogy a fürdőnadrágot nyakkendőre cseréljék a vendégek, jöhetnek strandpapucsban is
– mondta ironikusan a cukrászmester.
Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az új strand-fagylaltozó is megerősíti azt a trendet, miszerint „a Balaton ma már fagylalt-nagyhatalom. Nincs még egy turisztikai régió Magyarországon, ahol ennyi kiváló kézműves fagylaltozó működne.” Fekete szerint a minőségi törekvések egy teljesen új fogalmat hoztak be a balatoni vendéglátásba, a fagylaltturizmust.
[…]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/belfold/2025/07/04/balaton-fagylalt-elmeny-fagyizo-strand-vip-modern/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!