2022. augusztus 14., vasárnapMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.14. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tüntetnek a Kossuth téren

Hirdetés

Tüntetnek a Kossuth téren

Tüntetést szervezett a Kossuth Lajos térre a „Demokráciát! Jogállamot! Kormányváltást!” civil csoport. Az esemény leírása szerint „az Orbán-kormány gazdaság- és szociálpolitikája sok társadalmi csoport érdekeit sértette eddig is. A legutóbbi intézkedéseikkel is jelentős érdeksérelmeket okoznak”.

A kormány júliusban jelentette be, hogy hozzányúl a rezsicsökkentés 2013 óta fennálló rendszeréhez. Az átlagfogyasztásig maradt a rezsicsökkentett ár, az átlagfogyasztás feletti szintre lakossági piaci árat vezettek be, a részletekről itt írtunk. Átalakították a katás adózásra vonatkozó szabályokat is, ezzel itt foglalkoztunk bővebben, a döntést hídfoglaló demonstrációk követték Budapesten.

A 18 órakor kezdődő esemény első blokkjában szakértők mondanak beszédet, őket civil szervezetek képviselői követik, végül politikusok kapnak felszólalási lehetőséget.

Cikkünk frissül…

Hirdetés

20.05

Márki-Zay Péter állt fel az emelvényre. A korábbi miniszterelnök-jelölt arról beszélt, hogy „akik ma itt vannak, adnak valamit a közösségnek.” Azzal folytatta, hogy április 3-án összefogással sem voltak elegen, és ha azt csinálják négy év múlva, mint április 3-án, akkor az eredmény sem lesz más, viszont az egyszerű civileknek nem kell a pártokra várni, van tennivalójuk.

A Fidesz és Orbán Viktor hazugsága volt, hogy az ellenzék háborúba vinné az országot, migránsokat telepítene be, vagy hogy Gyurcsány Ferenc vezetné az országot

– mondta Márky-Zay Péter, aki a rezsicsökkentés eltörlését is ide sorolta, majd kijelentette, hogy a Fidesz hazugságokkal nyerte meg a választást, és

Orbán hazugságai vezettek a gazdasági csődhöz.

Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, hogy a Fidesz összes hazugságát el kell mondani, házról házra kell járni, de a Kossuth térre is ki kell jönni. „Miért nincsenek itt a pártok a jobbikos Brenner Kolomanon kívül?” – tette fel a kérdést, majd elmondta: addig nem lesz változás, amíg eltűrik, hogy ellenzékieket is a Fidesz irányítson. Azt üzente az ellenzéki politikusoknak, hogy el kell juttatni az igazságot a rendszer hazugságairól mindenhova.

19.51

Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Fidesz mesterien egymásnak ugrasztja a magyar társadalom különböző csoportjait, de nem szabad hagyni, hogy egymásnak ugrasszák a civil szervezeteket és a politikusokat.

Nem jobb- és baloldal harcáról van szó, mert a Fidesz álkeresztény, áldemokrata és nem nemzeti

– mondta a politikus, aki ezután a Jobbik javaslatait ismertette, többek között az alapvető élelmiszerek áfamentességét említve. Brenner Koloman kitért arra is, hogy „Orbán Viktor és korrupt rendszere ellopja” az uniós pénzeket, ezért tartja vissza azokat az Európai Bizottság, majd szorgalmazta az Európai Ügyészséghez történő csatlakozást.

19.41

Olyan országot képviselünk, ahol a kormányzás a nép érdekét szolgálja és átlátható

– mondta Dóczi Péter, az Alternatíva Párt alapítója, hozzátéve, hogy fejlődő országot akarnak.

Hangsúlyozta, hogy nem felháborodott Facebook-posztokat és nyílt leveleket kell írni, nem a megváltóra várni, mert ezeknél a legkisebb tett is többet ér.

19.28

A tüntetők ütemesen tapsolnak, miközben egy zenész „a kultúra nemzeti alap” szlogent ismétli a színpadon. Ezt követően „A hatalom a népé” című ellenzéki kampánydalt kezdték el énekelni.

19.18

A freeSZFE felszólalói arról beszéltek, hogy a Money Mouse 2-3 éve született Németországban, és azért dagadt ilyen nagyra, mert zabálta a pénzt, ezzel szerették volna kifejezni a szolidaritásukat akkor az SZFE-vel.

19.05

A rendezvény egyik moderátora félbeszakította Antoni Rita beszédét, megosztva a saját gondolatait, de a közönség soraiból jelezték neki, hogy inkább a szónokot hallgatnák. Ebből rövid, indulatos szóváltás lett, majd Antoni Rita folytatta beszédét.


Antoni Rita beszédét megszakították


14

Fotó: Papajcsik […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/06/tuntetes-kossuth-teren-demokracia-orban-viktor-marky-zay-peter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezekkel a számokkal nyerhetet 265 millió forintot az ötös lottón

Nyerőszámok: 18 (tizennyolc) 41 (negyvenegy) 42 (negyvenkettő) 48 (negyvennyolc) 52 (ötvenkettő) Joker: 886717 Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20220813-lotto-otos-nyeroszamok.html …