2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tüntetéseket szerveznek a CEU terrorizmussal vádolt diákja mellett

Hirdetés

Tüntetéseket szerveznek a CEU terrorizmussal vádolt diákja mellett

Budapesten és több külföldi nagyvárosban is tüntetéseket szerveznek április 10-re, a terrorizmus vádjával Egyiptomban letartóztatott CEU-s hallgató szabadon engedéséért.

A 29 éves Ahmed Samir Santawyt, a Közép-európai Egyetem (CEU) Szociológia és Szociális Antropológia Tanszékének bécsi mesterszakos hallgatóját – aki 2019 szeptemberében még Magyarországon kezdte meg a mesterképzését – február elsején vették őrizetbe az egyiptomi hatóságok.

Ahmed Samir Santawy

Ahmed Samir Santawy

Hirdetés

Fotó: Free Ahmed Samir mozgalom

Az Indexen korábban már többször beszámoltunk az ügyéről. Ahmed Samir Santawyt azután vették őrizetbe Kairóban, hogy családlátogatásra érkezett haza Egyiptomba. Az egyetemi hallgatót azzal vádolják, hogy „terrorista szervezethez csatlakozott”, „terrorista szervezetet finanszírozott”, és „hamis információkat terjesztett a közösségi médiában”. A vádemelésről egyéb részleteket nem közöltek a hatóságok.

A CEU hallgatója kutatói tevékenysége során elsősorban a nők jogaival foglalkozott Egyiptomban, a reproduktív jogok történetére koncentrálva. Legfontosabbnak a nők reproduktív jogainak védelmét tartotta, valamint azt, hogy hozzáférhessenek olyan törvényes, illetve biztonságos kezelésekhez, amelyekkel életüket védhetik.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/06/tunteteseket-szerveznek-a-ceu-terrorizmussal-vadolt-diakja-mellett/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kiberbűnözők a vakcinákat sem kímélik

A kiberbűnözők a vakcinákat sem kímélik

Az ESET szerint a kiberbűnözők megpróbálják kihasználni a nemzetek oltási programjait: elképesztő ajánlatokkal bombázzák a …