2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Túl sok fát rágnak ki a hódok a Dráva partján

Hirdetés

Túl sok fát rágnak ki a hódok a Dráva partján

Több száz növényt próbál megóvni a barcsi önkormányzat a pusztulástól, ezért minden olyan fát bedrótoztak, amelyet a hódok rágtak meg a Dráva partján – írja a Sonline.hu. 

A lapnak a város polgármestere arról is beszélt, hogy több lakossági panasz is érkezett már a városhoz, mert a hódok elég sok fát megrágtak, és idén sokkal rosszabb a helyzet, mint tavaly. Muszáj viszont szem előtt tartani, hogy a hód védett állat, kilőni és irtani nem szabad, ezért dróttal kerítettek körbe ötven folyóparti fát még februárban. 

Megjegyzik, hogy a dróthálós védelem hatékonyságáról még nem lehet hosszú távú következtetést levonni, viszont a bekerített fákat már nem rágták tovább az állatok. Arról is írnak, hogy amióta Barcson bekerítették a fákat, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/07/hod_drava/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Korrupcióellenes átalakításokat ígér a kormány Brüsszelnek

Korrupcióellenes átalakításokat ígér a kormány Brüsszelnek

Van az a pénz, amiért Magyarország is jobban odafigyelne a korrupcióellenes harcra – summázta a Népszava …