2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Továbbra is veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében

Hirdetés

Továbbra is veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.
Az NNK adatai szerint a szálló por koncentrációja miatt továbbra is veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Miskolcon, valamint Hernádszurdokban, Békéscsabán, Pécsen és Ajkán.További hét település – Sopron, Tatabánya, Százhalombatta, Vác, Eger, Nyíregyháza és Szeged – levegőjét egészségtelennek minősítették.
Kilenc település – Oszlár, Kecskemét, Dunaújváros, Budapest, Tököl, Székesfehérvár, Várpalota, Esztergom és Sopron – levegője kifogásolt minőségű a mérőállomások adatai szerint.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a szeles idő hatására kedvezően alakul a levegőminőség, majd kedd reggelig nyugalomba jut a légkör, így újra feldúsulhatnak a szennyező anyagok, elsősorban az északkeleti részeken.

Címlapi képünk illusztráció!

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230212-veszelyes-a-levego-minosege-a-sajo-volgyeben.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meg akartak erőszakolni egy 15 éves lányt Újbudán

A vád szerint február 28-án este a 11. kerületi Költők Parkjában találkozott a román férfi …