2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Továbbra is várat magára a H5-ös HÉV fejlesztése

Továbbra is várat magára a H5-ös HÉV fejlesztése

Szentendre, Pomáz és Budakalász polgármesterei levélben fordultak Lázár János építési és közlekedési miniszterhez, valamint Vitályos Eszterhez, a választókerület országgyűlési képviselőjéhez. A politikusok azt szerették volna megtudni, hogy állnak a térség közlekedési fejlesztései – írja a szentendre.hu.

Meg is érkezett a válasz Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkártól, aki levelében az orosz–ukrán háborúval, a rezsicsökkentés megvédésével indokolta a beruházások leállítását, amelyek közül a HÉV-fejlesztés a helyreállítási alapból valósult volna meg, de ez még mindig fel van függesztve.

A H5-ös HÉV fejlesztésére 1150 milliárd forintra lenne szükség.

Az 5-ös metró létrejöttét még a Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) álmodta meg, amely szerint a szentendrei HÉV-et és a csepeli-ráckevei HÉV-et összekötnék a város alatt.

A kormány által készített Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia is azt mondja, hogy a főváros közlekedési problémái az agglomerációban keletkeznek az ottani közösségi közlekedés alacsony színvonala miatt. Ebbe az akadálymentesítés, az új járművek beszerzése és a vonalak meghosszabbítása tartozott volna.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/06/hev-szentendre-budakalasz-kozlekedes-agglomeracio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Miután megverték a Republic technikusát, lecserélték a teljes biztonsági személyzetet Dunaszerdahelyen

Miután megverték a Republic technikusát, lecserélték a teljes biztonsági személyzetet Dunaszerdahelyen

Mint arról az Index is beszámolt, tettlegességig fajult a Szlovákiában megrendezett Csallóközi Vásár péntek esti …