2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Továbbra is kaotikus a díjmentes parkolás

Hirdetés

Továbbra is kaotikus a díjmentes parkolás

Továbbra is nehéz megállni a főváros belső kerületeiben, illetve a nagyvárosok központjaiban, emiatt a belvárosi kerületek visszasírják a fizetős parkolás időszakát. 

Majdnem egy évvel ezelőtt, április 5-én jelentette be Orbán Viktor kormányfő, hogy díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon. 

Akkor közleményében úgy fogalmazott:

A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját.

Hirdetés

Emiatt másnap rendelet formájában szüntették meg a veszélyhelyzet idejére a parkolási díjakat nemcsak a fővárosban, hanem országszerte.

Az ingyenes parkolás még július elsejéig fennmaradt, majd a járvány erősödése miatt a kormány november 4-én újra visszahozta a fővárosba a lehetőséget, ami a jelenlegi veszélyhelyzetben is érvényben van.

Kezdeti reakciók 

Az ingyenes parkolással, és annak meghosszabbításával több fővárosi önkormányzat sem értett egyet. Karácsony Gergely, főpolgármester mellett Pokorni Zoltán (XII. kerület), és Szentgyörgyvölgyi Péter (V. kerület) sem támogatta az ötletet tavaly áprilisban.

Az intézkedéssel nem értett egyet Horváth Csaba zuglói MSZP-s polgármester sem, ezért kezdeményezésére a szocialista képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlés elé még decemberben. A kezdeményezést azzal indokolta, hogy a helyi lakosok számára nincsen elég szabad parkolóhely a kerületekben, illetve az is komoly gondot […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/01/tovabbra-is-kaosz-jellemzi-a-fovarosi-parkolast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd szerdán közleményt …