2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / További szigorításokat követel az oktatásban a Pedagógusok Szakszervezete

Hirdetés

További szigorításokat követel az oktatásban a Pedagógusok Szakszervezete

Közleményt adott ki a Pedagógusok Szakszervezete, amelyben további szigorításokat követelnek. Így például, hogy minden krónikus beteg pedagógust azonnal mentesítsenek a tantermi oktatás alól, a túlmunkákat hóvégi elszámolással azonnal fizessék ki, a közelgő középiskolai felvételik szabályait ideiglenes jelleggel, de azonnal alakítsák át a járvány miatt. Alább változtatás nélkül közöljük a Pedagógusok Szakszervezetének november 11-én kiadott közleményét.

  1. Követeljük, hogy a tesztelést minden oktatásban dolgozóra terjesszék ki!
  2. A krónikus beteg pedagógusokat, oktatókat azonnal mentesítsék a tantermi oktatás alól!
  3. A fenntartóval és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal történt egyeztetés után az oktatási intézmények vezetői dönthessenek vírusfertőzés esetén a kéthetes bezárásról, online oktatás elrendeléséről!
  4. Az általános iskolák ötödik évfolyamától vezessék be a hibrid oktatást! A csoportbontás eredményeként csökken a fertőzés esélye. (Az osztály egyik fele az egyik héten 3 napot jár iskolába, majd kettőt otthon tanul, a követező héten cserélnek.)
  5. A gimnáziumokat egységesen kezeljék az online oktatásban: sokkal nagyobb munkaterhet jelent a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban, ha a pedagógus tanteremben tanítja az alsóbb, digitálisan pedig a felsőbb évfolyamokat. Ezért javasoljuk, hogy a gimnáziumok ötödik évfolyamtól térjenek át a távoktatásra!
  6. Minden 14 év alatti gyermek szülei közül az egyik […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/11/kozlemeny_koveteles_oktatas_pedagogusok_szakszervezete/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nébih: madárinfluenza-veszély miatt zártan kell tartani a baromfikat

Nébih: madárinfluenza-veszély miatt zártan kell tartani a baromfikat

Mivel több európai országban is azonosították a magas patogenitású madárinfluenza-vírus jelenlétét olyan vadmadarakban, amelyek vándorlási …