2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tovább fokozódik a botrány, Ferihegyen rekedtek az éjjel a Ryanair utasai

Hirdetés

Tovább fokozódik a botrány, Ferihegyen rekedtek az éjjel a Ryanair utasai

Péntek reggel sorra érkeztek szerkesztőségünkbe e-mailen olyan beszámolók, amelyek arról szóltak, hogy több, a Wizz Air gépeivel Budapestre utazni kívánó utas is Olaszországban rekedt csütörtök éjjel. Egy olvasónk arról írt, hogy a légitársaság Bariból induló gépével szeretett volna hazautazni, de hiába, és végül saját költségére kellett megoldania az utat.

Az Index egy másik olvasója pénteken délután küldött szerkesztőségünknek levelet, amelyben a korábbi cikkükben leírtakhoz hasonló történetet mesélt el. Mint írta, csütörtökön a Ryanair 19:30-kor Palermóba induló járatával (FR2020) szeretett volna másodmagával elutazni, de már Ferihegyre megérkezve feltűnt nekik, hogy rengetegen várakoznak a repülőtéren.

Elmondása szerint a tömeget eleinte azzal indokolta, hogy turistaszezon van, azonban idővel egyre gyanúsabb lett nekik, hogy a semelyik sor nem mozdul előrébb és egyre több járatnál kezdtek kiírni késéseket. Mint írta, ekkor már három órája várakoztak, majd további másfél óra késést jelentettek be a járatukra. Majd lassan bezártak az üzletek is, így étlen-szomjan maradtak a repülőtéren.

Hirdetés

Ekkor elkezdtek bejelenteni pár járattörlést, ami már gyanús volt. Sok helyről azt hallottuk, hogy egy nagy viharra való tekintettel történik mindez, ami 21:00 környéken meg is érkezett, de nagyjából csak fél óráig tartott utána csak szemerkélt 

– fogalmazott olvasónk.

IMG 3011

Fotó: Olvasói fotó

Hat óra késés után törölték a járatot

Elmondása szerint ez alatt semmilyen tájékoztatást nem kaptak, és további másfél órával kitolták a járatuk indulását. Majd éjfél körül, csaknem hat óra várakozás után megérkezett egy busz, és az utasok elkezdhettek beszállni. Olvasónk szerint a gépen ülve, a pilótától kapták az „egyetlen normális” tájékoztatást, aki elnézést kért tőlük, és elmondta, hogy hamarosan elindulnak. Ez azonban nem így lett.

Hajnali 1-2 óra körül leszállították az utasokat a gépről, és egy busszal vissza vitték őket a terminálba, ahol kiderült, hogy nem csak ennek a járatnak az utasai jártak rosszul, ugyanis a Ryanair Alghero-Budapest járattal is hasonló gondok akadtak.

Ezt egy másik olvasónk beszámolója is megerősítette, aki elmondta, hogy a Ryanair Budapest-Alghero FR4752 és az Alghero-Budapest FR4751 járatait is törölték csütörtökön. Hozzátette, hogy Algheróban segíteni a reptéri személyzet próbált, de végül saját maga foglalt másik hazautat és szerzett szállást hajnal 1 és 2 óra között.

A Palermóba tartó utasok kaptak egy zsugor vizet is, és megjelentek a rendőrök, majd a légitársaság egyik munkatársa is, aki elmondta, hogy nem fog indulni pótló járat, ugyanis minden gép tele van, de azt javasolta az utasoknak, hogy megpróbálhatják átfoglalni a jegyüket, azt viszont nem tudta megmondani, hogy mikor lehet az adott városba érni. Azt ígérte, hogy majd a reggel érkező […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/28/ryanair-repuloter-legikozlekedes-keses-palermo-alghero/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Energiaügyi Minisztérium: Jelentősen nőtt a napelemes beépített teljesítmény az első fél évben

A MAVIR friss adatai szerint júliusig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes …