2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tornádóval, jégesővel és villámárvizekkel söpört végig az országon a vihar

Hirdetés

Tornádóval, jégesővel és villámárvizekkel söpört végig az országon a vihar

A választás estéjén hatalmas vihar érte el Magyarországot, aminek az lett a következménye, hogy a felfokozott hangulatot nagyon sok helyen viharos erejű széllökések, jéggel kísért zivatarok, néhol pedig tornádók hűtötték le. A katasztrófavédelmet és a tűzoltókat számtalan helyre riasztották az ország több régiójában, viszont a leglátványosabb mindenképpen a Nardán kialakult tornádó volt, amelyet többen is lencsevégre kaptak.

A Szombathelytől 10 kilométerre fekvő településen 30 házat rongált meg a hirtelen jött széltölcsér és a tornádó útjában kidőlt fák, míg 95 háztartásban átmenetileg szünetelt az áramszolgáltatás a leszakadó villanyvezetékek miatt. És ha ez nem lett volna elég, akkor a viharos széllökéseket kísérő heves esőzés és jégeső következtében a Pinka patak is kilépett medréből – írta a katasztrófavédelem.

A megáradt Pinka miatt Pornóapátiban pedig a házak védelmére volt szükség. 3500 darab homokzsákot töltöttek meg és helyeztek el az ingatlanok körül a szombathelyi hivatásos és a répcevisi önkéntes tűzoltók, akiknek a munkáját 100 helyi lakos is segítette. A káresemények következtében senkinek nem kellett elhagynia az otthonát, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Hirdetés

Hat esetben riasztották egyébként kidőlt fák és letört faágak eltávolításához vasárnap a somogyi tűzoltókat. Mosdóson, Mátyásdombon, Lad külterületén és a szuloki temetőhöz vezető úton is egy kidőlt fa akadályozta a közlekedést.

Kadarkúton a vihar megrongálta egy családi ház tetőszerkezetét, amelyről a meglazult cserepeket a helyi tűzoltók távolították el. Siófokon, a Ságvári utcában egy családi ház tetejéről kellett eltávolítania a helyi hivatásos tűzoltóknak egy kidőlt fát, valamint ugyanebben az utcában egy kettéhasadt diófa ágait ledarabolni a villanyvezetékről.

A Dunakanyartól a keleti határig

A katasztrófavédelmet vasárnap összesen 334 alkalommal riasztották, amelyből 212 esetnél műszaki mentésre is szükség volt, és a szakembereknek a helyszínre kellett vonulniuk. Ebből a legnagyobb részt a viharkárok tették ki, ugyanis a vasárnap éjjelről hétfő reggelre érkező vihar hatalmas károkat okozva robogott végig az ország északi felén. 

A lezúduló csapadékmennyiség a legnagyobb károkat Nógrád, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/10/tornado-idojaras-esozes-jegeso-szelvihar-katasztrofavedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtaláltuk a vállalkozót, akit Magyar Péter megnevezett a törölt posztjában

Kollár Steve, a „magyar Terminátor” egy rakás címet begyűjtött már: volt világbajnok táncos, ingatlanfejlesztő és …