2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tornádó után – olyan a cseh kórház, mintha háború robbant volna ki

Hirdetés

Tornádó után – olyan a cseh kórház, mintha háború robbant volna ki

20 millió forint azonnali gyorssegélyt biztosít a Hungary Helps program Csehországnak. A miniszterelnökség közleménye szerint az összeget a súlyos természeti katasztrófa nyomán keletkezett károk enyhítésére és Hrušky templomának helyreállítására szánják.

A magyar segítségnyújtás a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben valósul meg, tárgyi eszközök adományozásával a közösen meghatározott humanitárius célokra. A segélyszervezet emellett adománygyűjtést is indít a tornádó károsultjainak megsegítésére. A pénzadományokat online, bankkártyás adományozással honlapjukon keresztül, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon várják, a közleményben „Csehország” megjelöléssel.

A Magyar Református Szeretetszolgálat pedig segélycsapatot indít a helyszínre. A mentési munkálatokba osztrák és szlovák mentők is nagy számban bekapcsolódtak. Ausztriából például húsz mentőkocsi és két mentőhelikopter érkezett.

Hirdetés

A tornádó csütörtök este csapott le Dél-Morvaországra. Legkevesebb hárman meghaltak, és több mint hatvanan megsérültek, tízen közülük súlyosan – közölte a helyi mentőszolgálat szóvivője.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/25/hungary-helps-okumenikus-segelyszervezet-humanitarius-segitsegnyujtas-csehorszag-tornado/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tihany felett felrobbant légkör, egy francia véletlenül a mennybe ment

Tihany felett felrobbant légkör, egy francia véletlenül a mennybe ment

Ez a vasárnap viharral kezdődött, és úgy tűnik, viharral is ér véget, a szombat éjjeli …