2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Törley Katalin: Egy több száz fős traumatizált közösséggé váltak a diákjaink

Hirdetés

Törley Katalin: Egy több száz fős traumatizált közösséggé váltak a diákjaink

Törley Katalin első reakciójában, amikor megtudta, hogy elbocsátották a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, volt egy „végre” hangulat. Azt érezte, hogy valamit áttörtek, és tudta, hogy ennek lesz következménye, majd két másodperccel később rázuhant ennek a súlya – mondta a Tanítanék Mozgalom alapítója a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában.

Napokig nem tudta, hogy a postai küldeményben az elbocsátása van-e, de bejárt dolgozni, és két napig tartotta utolsó óráit. Mint mondta, azzal még nem foglalkozott, hogy meggyászolja az elveszített munkahelyét.

Mind az öten, akiket elbocsátottak a Kölcseyből, bírósághoz fordultak, a bíróság már elfogadta a keresetüket, arra várnak, hogy kiírják az első tárgyalást. Törley Katalin elmondta, kollégái sokkos állapotba kerültek az elbocsátások után, egyszerre akartak tenni valamit, és meg voltak rendülve.

Nézték a tanítványainkat, akik szintén egy több száz fős traumatizált közösséggé váltak

Hirdetés

– jellemezte a közösséget az elbocsátások idején Törley Katalin. Tudomása szerint a

helyükre nem vettek fel mást, csoportösszevonásokkal, órarend-átszervezéssel, pluszmunkával oldják meg a kiesett tanárok helyettesítését.

Kirekesztő, szegregált oktatás intézményesült

A Tanítanék Mozgalom alapítója szerint a tiltakozók dolga, hogy azt a hálózatot és terjedést megvalósítsák, ahol be lehet vonni a leszakadó régiókban dolgozó intézményeket is, ugyanis olyan problémákról is szót kell ejteni, mint a szegregáció, a lemorzsolódás, az esélyegyenlőtlenség.

Az lenne a megoldás, ha bevonnák azokat az iskolákat, melyek sokkal nehezebb sorsú közegben működnek – vélekedett. Furcsállta, hogy

megtorpanásra késztette a hatalmat az, hogy az elbocsátások a tiltakozásokat megerősítették.

Úgy gondolja, hogy a tankerületi vezetők annyira kicsi végrehajtók, hogy nem mertek volna ilyen lépést megtenni, az elbocsátásokat inkább felsőbb utasításoknak gondolja, amiket a tankerületi igazgatókra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/20/torley-katalin-oktatas-tanitanek-mozgalom-schermann-fruzsina-bme/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint tíz százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy éve

Több mint tíz százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy éve

Az előzetes adatok alapján 7361 gyermek született 2022 októberében, és 10 808 fő halt meg. …