2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tombol az oltásellenesség a tiszaburai romák körében

Hirdetés

Tombol az oltásellenesség a tiszaburai romák körében

Régebben azt mondogattuk, hogy a cigányokon úgyse fog a koronavírus 

– írja le az emberek hozzáállását a járványhoz Farkas László, Tiszabura polgármestere.

A községben tavaly tavasszal vették először komolyan a koronavírust, amikor a helyi varrodában felütötte a fejét a kórokozó, és tucatjával kerültek emberek házi karanténba. Az első hullám után azonban elillant a vírus miatti aggodalom, melyet az országos oltási kampány indulásával a vakcinától való félelem váltott fel. 


Farkas László


6

Farkas LászlóGaléria: Oltásellenesség Tiszaburán(Fotó: Gombkötő Emma / Index)

Hogy a romák körében is elérje az országos átlagot a beoltottság, Oltass, hogy élhess! néven kampányt indított az Országos Roma Önkormányzat, hogy népszerűsítse a védőoltást, illetve regisztrálja azokat az embereket, akik tartanak az injekciótól, vagy nincs internet-hozzáférésük.

Tombol az oltásellenesség a tiszaburai romák körében

A program keretében mintegy 100 aktivista járja az ország romák lakta településeit, hogy helyben, tableten keresztül regisztrálják a cigányokat, és bátorítsák őket a védőoltás felvételére. 

Nem egyszerű feladat. Farkas László maga is személyesen, házról házra járja Tiszaburát, hogy regisztrálja, valamint „összefogdossa” az embereket, amikor vakcinaszállítmány érkezik a községbe. Munkáját a médiában megjelenő ellentmondásos megnyilvánulások és a rémhírek mellett az is hátráltatja, hogy elhunyt egy testvérpár, miután beoltották őket.

„Az oltás ugyanazt a hatást váltja ki, mint a koronavírus”, „az a baj az injekcióval, hogy nincs ellenszere” – mondogatták a helyiek, visszhangozva azokat a rémhíreket, melyeket a Facebookon olvastak, vagy valakitől hallottak. „Azok adják bele a vírust az injekcióval” – mondta az egyik lakos, ismertetve a híreszteléseket. 

Mi olyan emberek vagyunk, hogy félünk

– magyarázta egy másik lakos, kifejtve, hogy az újdonságokhoz szkeptikusan állnak. 

A polgármester nem győzi hangsúlyozni a tiszaburaiaknak, hogy a vírus okozta betegségben meghalt testvérpárnál, „Zoliéknál” még nem alakult ki az immunitás, amikor megfertőződtek, ráadásul krónikus betegek voltak, de sokan úgy értelmezték a történteket, hogy az oltás ölte meg őket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/01/oltasellenesseg-tiszabura-romak-videoriport/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Internetes konzultáció indul az ősztől közlekedő Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút) üzemeltetéséről – tájékoztatta Lázár János, a beruházásért …