2023. február 2., csütörtökMa Karolina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.02. Karolina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Több tízezer kilogramm halat fogtak ki tavaly a Tisza-tavon

Hirdetés

Több tízezer kilogramm halat fogtak ki tavaly a Tisza-tavon

Kevésbé mutat szezonális mintázatot a busafajok fogása, mint a törpeharcsáé, hiszen előbbi szinte egész évben eredményesen fogható: a téli, tavaszi és őszi hónapokban elsősorban a Tiszán, nyáron pedig a tározótér alkalmas vízterületein is. A halászatuk azonban leginkább májusban és októberben eredményes – derült ki a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján közzétett adatokból.

Ezzel szemben a törpeharcsa sokkal inkább szezonális portéka, hiszen a kisebb, tavaszi fogási csúcsot nyáron csekélyebb zsákmány követi, majd ősszel emelkedni kezd a mennyisége.

Halászatuk novemberben éri el a tetőpontját, amikor a vízszintcsökkenés miatt vándorlásnak indulnak a törpeharcsák, így az útjukba helyezett varsákkal könnyen gyéríthetők.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/23/szelektiv-halaszat-tisza-to-allomany-szabalyozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Baleset az M1-esen, óriási a torlódás

Baleset az M1-esen, óriási a torlódás

Azt írták: a balesetben a kamion sofőrje megsérült, a mentők kórházba vitték. A helyszíni szemle …