2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Több településen is új vezetőt választottak

Hirdetés

Több településen is új vezetőt választottak

Az eredményekről az önkormányzatok tájékoztatták vasárnap este az MTI-t. Eszerint

  • két független jelölt közül Oncz Pétert választották meg polgármesternek vasárnap Zalaszabarban. A szavazáson a 488 választópolgár közül 179 vett részt, a szavazólapok között egy érvénytelent találtak. Oncz Péter 97, Takács Béla 81 szavazatot kapott. Zalaszabar korábbi polgármestere, a független Takács Péter 2020 augusztusában mondott le írásban tisztségéről.
  • Szegedi Szabolcs lett Vizsoly polgármestere, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen vasárnap képviselőket is választottak. A szavazást a képviselő-testület feloszlása miatt írták ki. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, Palotás András korábbi polgármester és Szegedi Szabolcs indult. A választási névjegyzékben 738 vizsolyi lakos szerepelt, közülük 600-an szavaztak, a legtöbb voksot, 395-öt Szegedi Szabolcs kapta, így ő lett a község új polgármestere.
  • A független Kehi Józsefet választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi polgármester-választáson a Baranya megyei Illocskán. A Villánytól néhány kilométerre délkeletre fekvő község egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 197 választópolgár közül 124-en voksoltak, érvénytelen szavazat nem volt. Az időközi választásra a falu korábbi vezetőjének halála miatt volt szükség.
  • Három független jelölt közül Kozma Istvánt választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi polgármester-választáson a Baranya megyei Bürüsön. A Szigetvár közelében fekvő község egyetlen szavazókörében a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/08/polgarmester-idokozi-valasztas-onkormanyzat/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megint megszökött egy 12 éves kislány, akit már korábban is köröztek

Megint megszökött egy 12 éves kislány, akit már korábban is köröztek

A rendőrség még február közepén számolt be arról, hogy keresik Bartus Dzsenifert. Azt követően a kislány …