2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Több száz parkolóhelyet csak helyiek használhatnak a VI. kerületben

Hirdetés

Több száz parkolóhelyet csak helyiek használhatnak a VI. kerületben

Első körben augusztus 23-án a Zichy Jenő utca Bajcsy-Zsilinszky úthoz közeli szakaszára kerültek ki az első figyelemfelkeltő táblák, amelyek a kizárólagos lakossági parkolást jelölik ki. Soproni Tamás elmondta: október elsejéig csak figyelmeztetni fogják azokat az autósokat, akik nem jogosultan használják a parkolóhelyeket.

A VI. kerületi polgármester hangsúlyozta: Budapest mindenkori vezetésének egy régi adósságát törlesztik ezzel a koncepcióval. Arról is beszámolt, hogy az közelmúltban intenzív tárgyalásokat folytattak a kerületi parkolóházakkal, ennek eredményeképpen: októbertől körülbelül 150 helyre jelentős 50-60 százalékos kedvezménnyel parkolhatnak, vásárolhatnak majd bérletet az autósok a terézvárosi önkormányzatnál.

A lakossági várakozási helyek bevezetésével Budapest mindenkori vezetésének régi adósságát rójuk le a belvárosiakkal szemben. Természetes, hogy egy olyan városban és agglomerációjában, amelyben egyre többen vásárolnak autót, amelyben egyre többen akarnak a lehető legkényelmesebben, autóval bejutni a belvárosba, amelyben az autók egyre nagyobbak (gondoljunk csak a SUV-ok elterjedésére), a parkolás problémát fog okozni. Ez viszont nem jelentheti azt, hogy egy, a munkából hazaérő terézvárosinak, erzsébetvárosinak vagy újlipótvárosinak szinte lehetetlen legyen leparkolni az otthona környékén

– fogalmazott Soproni Tamás a Facrebook-oldalán a sajtótájékoztató után.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/23/tobb-szaz-parkolohelyet-csak-helyi-lakosok-hasznalhatnak-a-vi.-keruletben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gulyás Gergely: Az európai kereszténység nem él könnyű időket

Az európai kereszténység nem él könnyű időket − jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter …