2021. február 25., csütörtökMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Több pénz marad a diákmunkásoknál, csak legyen munkahelyük

Hirdetés

Több pénz marad a diákmunkásoknál, csak legyen munkahelyük

Azokat a fiatalokat is érinti a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége, akik diákszövetkezetek közvetítésével vállalnak munkát – jelentette be a közösségi médiában közzétett videóüzenetében Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A legtöbb diákot foglalkoztató DiákÉSZ (Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége) főtitkára, Majzik Nándor az Index érdeklődésére elmondta, hogy örömmel fogadták a miniszteri bejelentést, mint ahogy korábban is örömmel mondtak igent arra a felkérésre, hogy vegyenek részt a minisztériummal folytatott társadalmi egyeztetésben.

Sok fiatal számára jelent anyagi könnyebbséget a bejelentés, ugyanis egy járványmentes évben mintegy 150–180 ezren dolgoznak iskolaszövetkezeti formában, 70 százalékuk a DiákÉSZ tagszervezetein keresztül. Ez a szám azonban a koronavírus-válság hatására 30 százalékkal csökkent, hiszen a diákokat foglalkoztató munkahelyek közül többen nehéz helyzetbe kerültek. 

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/19/diakmunka-jovedelem-fizetes-emelkedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

A délelőtti órákban a legtöbb helyen feloszlik a köd, és naposra fordul az idő, ám …