2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Több mint száz főtisztet és tábornokot bocsátottak el a honvédségtől

Hirdetés

Több mint száz főtisztet és tábornokot bocsátottak el a honvédségtől

Az Index is beszámolt róla, hogy a NATO-nál sem nézi jó szemmel mindenki, hogy sorra mentik fel a 45 év feletti tiszteket a Magyar Honvédségnél, a Financial Times értesülései szerint még az is elképzelhető, hogy a szervezet vizsgálatot indít a magyar kormány ellen.

A januárban megjelent kormányrendelet alapján a honvédelmi miniszter egyoldalú döntéssel és kéthavi felmentési idővel megszüntetheti azoknak a katonáknak a szolgálati viszonyát, akik betöltötték 45. életévüket, és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkeznek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf tárcavezető úgy véli, eljött az ideje a fiatalításnak, szerinte nemzetközi tapasztalattal, nyelvtudással rendelkező vezetőkre van szükség. A miniszter szerint szabad utat kell biztosítani azoknak a missziós tapasztalatokat szerző, fizikai állóképesség tekintetében kimagasló fiatal parancsnokoknak, akik leginkább alkalmasak lesznek a modern haditechnikai eszközök és harceljárások alkalmazására.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kormányrendelet megjelenésének napján, január 17-én évértékelőt tartott, amelyet követően a megjelent főtiszteket, tábornokokat az eseménynek helyet adó Bálna emeleti részére hívták, ahol aztán Ruszin-Szendi Romulusz altábornagynak, a Honvéd Vezérkar főnökének jelenlétében felolvasták azoknak a nevét, akiket a kormányrendeletre hivatkozva felmentenek a szolgálat alól. A lista nem nyilvános, a Válasz Online azonban úgy értesült, hogy az évértékelő óta eltelt időben

több mint 110 magas rangú tisztet mentettek fel.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/08/tabornokok-fotisztek-honvedseg-katonak-felmentesek-szolgalat-elbocsatasi-hullam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább csökken az élelmiszerárak inflációja

Hétfő reggel már írtunk arról, hogy a SPAR-nál is bejelentettek egy nagy árcsökkentő programot. Az …