2021. október 22., péntekMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Több mint kétezren vonultak az első vidéki Pride-on

Hirdetés

Több mint kétezren vonultak az első vidéki Pride-on

Cikkünk folyamatosan frissül…

Lezajlott az első vidéki melegfelvonulás Magyarországon, amelyet Pécsen tartottak meg. Az eseményre már január óta gyűjtöttek a fővárosi melegfelvonulás szervezői. A rendezvényt a Diverse Youth Network (DYN) szervezte, melynek mottója: „Bárhol Szabad”.

A felvonulást az egyhetes Freedom of my Identity Emberi Jogi Fesztivál előzte meg.

Már délután három órakor gyülekeztek az emberek a Kossuth téren, ahonnan délután négykor kezdett el vonulni a tömeg. A PécsMa.hu szerint a felvonuláson mintegy 1200−1300 ember gyűlt össze a Kossuth téren. A menet a Szent István térre érkezve 2000−2500 felvonulóval érkezett meg, ezzel szemben az ellentüntetők száma mindössze 130-ra volt tehető.

Hirdetés

Kezdődik a Pécs Pride!!! Több, mint ezer fő várakozik a már most gyülekezőnél, hatalmas élmény itt lenni Magyarország első vidéki pride-ján

− osztotta meg közösségi oldalán a Budapest Pride.

A szervezők közösségi oldaláról kiderült, hogy szoros az együttműködés a rendvédelmi szervekkel, és több mint száz önkéntes és kamerás jogi megfigyelő dolgozik a részvevők biztonságáért.

A tömeg a Szent István térre ment, ahol beszédeket és pikniket tartanak majd. A felvonulás hivatalosan este nyolckor ér véget, ami után este kilenckor egy Freedom Party-t is rendeznek. 

Az eseményről már Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje is bejelentkezett közösségi oldalán. A videón a háttérben Cseh Katalin és egy Meseország mindenkié plakát is feltűnt.

Azért jöttünk el, mert minden magyar egyelő, és nem szeretnénk, hogy bárkit is azért kirekesszünk, mert másképp szeret, mint a többség

− fogalmazott a politikus, aki elmondta álláspontját, miszerint Magyarországon is engedélyezni kellene a melegházasságot. 

[…]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/18/pride-pecs-melegfelvonulas-lmbtq/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Varga Judit az Európai Parlamentről: Azért az agyrémnek is van határa!

Varga Judit az Európai Parlamentről: Azért az agyrémnek is van határa!

Varga Judit szerint „történelmi mélypontra” került az Európai Parlament azzal, hogy egy állásfoglalásban kimondta: „a lengyel …