2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Több iskolában demonstrálnak hétfőn a tanárok, később hídfoglalásra készülnek

Hirdetés

Több iskolában demonstrálnak hétfőn a tanárok, később hídfoglalásra készülnek

Totyik Tamás, a PSZ alelnöke azt mondta: hétfőn viszonylag kevés tanár fog sztrájkolni, jóval kisebb lesz az érdeklődés, mint a tavaszi tiltakozások idején volt. 

Főként Budapesten és néhány megyeszékhelyen várhatóak demonstrációk.

A szakszervezet alelnöke azt is hozzátette: most sokan a fenyegetések, a tankerületek által belengetett retorzió miatt tántorodtak el a részvételtől. Szerinte ugyanakkor ezek a lépések kontraproduktívak lesznek.

Hirdetés

Totyik Tamás azt is hozzátette: fontosnak tartja, hogy fenntartsák a határozatlan idejű munkabeszüntetés lehetőségét, mert a polgári engedetlenségben részt vevő kollégákat egyre nehezebb megvédeni. Ezért ösztönzik őket arra, hogy szervezett keretek között ne vegyék fel a munkát. A PSZ alelnöke ezenkívül azt is közölte, hogy

nagyobb tiltakozásokat – sztrájkot és tüntetéseket – akkor fognak tartani, amikor megérkeznek a pedagógusok első durvább rezsiszámlái.

Végül hangsúlyozta, hogy a tiltakozás célja nem csupán a pedagógusok fizetésének emelése, hanem a pedagógushiány megszüntetése is, de a két kérdés összefügg, mivel az alacsony bérek miatt nem sokan mennek tanítani és a tanárképzést is kevesebben kezdik el.

Egy másik szervezet hídfoglalásra készül

Október 5-én szerdán 17 órától 19 óráig szervez tüntetést a Grund ifjúsági szervezet, mint írják, azért, hogy megmutassák a magyar kormánynak, hogy a tanárok jelenlegi helyzete tarthatatlan, és hogy joguk van sztrájkolni, hiszen a sztrájk alapjog – hangsúlyozzák.

306770989 108461585350474 7319779664605196763 n

Fotó: Facebook

A „Hídfoglalás a tanárokért” elnevezésű demonstrációt október ötödikén, a pedagógusok világnapján tartják.

Ennek a napnak a minket tanító pedagógusok ünnepléséről és megbecsüléséről kéne szólnia, de ezt a jelenlegi politikai intézkedések lehetetlenné teszik

– olvasható az esemény leírásában.

Majd hozzáteszik, hogy ezen a napon a tanárokért tüntetnek, hogy valóban meg legyenek becsülve, hiszen 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/19/tuntetes-pedagogus-tanar-diak-sztrajk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fergeteges James Bond filmzenei koncert várható az Arénában

A The Best of Bond Symphonic koncertshow a Csimborasszó Production és a Budapesti Operettszínház közös …