2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Több is lehet Karácsony Gergely mozgalmából, mint egy kampányfogás

Hirdetés

Több is lehet Karácsony Gergely mozgalmából, mint egy kampányfogás

Azzal párhuzamosan, hogy Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette – az addigra már biztosra vehető – indulását a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, 99 néven új mozgalmat is hirdetett.

Az MSZP és az LMP által támogatott Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy

itt az ideje olyan új politikát építeni, amely az ország 99 százalékának az érdekeit képviseli a leggazdagabbak egy százaléka helyett.

Hirdetés

A mozgalom funkcióját és távlati céljait azonban már nem fejtette ki részletesebben. Csupán annyit mondott róla, hogy nem a pártok helyett, hanem a pártok mellett szeretné végezni a tevékenységét. Azt is hozzátette, hogy a 99 Mozgalom munkájában bárki részt vehet, akár pártok is.

Az alapítók között van Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, Ángyán József agrármérnök, volt államtitkár, Bod Péter Ákos közgazdász, egyetemi tanár, az MNB volt elnöke, Elek István közíró, rendszerváltó politikus, Mellár Tamás független országgyűlési képviselő és Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus is.

Nem a múlt vitáit kell újra és újra megvívnunk, hanem meg kell haladnunk, túl kell szárnyalnunk nemcsak az elmúlt tíz év, de az elmúlt harminc politikáját is. Erről szól az a jóvátételi program, amelynek keretében vissza kell szolgáltatnunk a 99 százaléknyi többségnek mindazt, amit ez a válság és amit a Fidesz kormányzása elvett tőlük az egyszázaléknyi kiváltságos kevesek javára

– fogalmazott a napokban Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

Hogy miként képzeli el a „99 százalék Magyarországát”, arról a mozgalom honlapján közzétették a kilencpontos program alapvetéseit, amelyek a következők:

  1. szociális jóvátétel,
  2. igazságos gazdaságpolitika,
  3. a demokrácia megerősítése,
  4. a vidéki Magyarország felemelése,
  5. európai színvonalú egészségügy,
  6. esélyteremtő oktatás,
  7. zöld Magyarország,
  8. átláthatóság és korrupció elleni harc,
  9. a magyar nemzet helye a világban.

Karácsony kampányát erősíti a mozgalom

Karácsony Gergely stábja arról tájékoztatta az Indexet, hogy az alapvetések a következő hetekben konkrét vállalások formájában bomlanak majd ki, köztük annak a jóvátételi programnak a részletei, amely választ fog adni arra,

hogyan és kinek kell jóvátenni az elmúlt tíz év kormányzásának bűneit és hibáit, illetve az Orbán-kormány elfuserált, a saját klienseit jutalmazó, ám a 99 százalékkal szemben teljességgel érzéketlen gazdasági válságkezelése után hogyan lehet érdemben segíteni a gazdasági válság miatt bajba jutott embereket és vállalkozásokat.

Kérdésünkre, hogyan kell érteni azt, hogy a mozgalom a pártok mellett szeretné végezni a tevékenységét, azt írták:

a 99 mozgalom nem kíván párttá válni, és nem tagadja, hogy a kormányváltásban elsődlegesen a pártoknak van szerepük.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/07/tobb-is-lehet-karacsony-gergely-mozgalmabol-mint-egy-kampanyfogas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tóth Csaba: Hadházy Ákos „egy veszekedő, állandóan hisztiző, mindenkivel összevesző valaki”

Tóth Csaba: Hadházy Ákos „egy veszekedő, állandóan hisztiző, mindenkivel összevesző valaki”

Beleszállt Hadházy Ákosba a szocialista Tóth Csaba, egyebek között hisztizőnek nevezte a független országgyűlési képviselőt …