2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Több hektáron károsodott az erdő Sálynál

Hirdetés

Több hektáron károsodott az erdő Sálynál

A mocsolyási lakosok jelezték, hogy a környékbeli erőből füstöt láttak felszállni röviddel 12 óra után, miután több villám is becsapott arra a területre. A tűzoltók négy járművel érkeztek a területre, és az erdészekkel, valamint a helybeliekkel együtt igyekeztek eloltani a tüzet – írja az ÉSZAKERDŐ Zrt. közleménye.

A pontos bejelentéseknek és a gyors beavatkozásnak köszönhetően fél hat környékére sikerült megfékezni a lángokat. Az erdőgazdaság megszervezte a tűzőrséget a területen. Az első adatok szerint összességében mintegy hat hektár károsodott, kilencven százalékban a fiatalos, természetesen felújított cseres erdőállomány. 

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik részt vettek a tűz megfékezésében – tájékoztatott Mihók István, erdészeti vezérigazgató-helyettes. Nem ez az első alkalom, hogy lángra kap egy erdő Magyarországon: az utóbbi néhány hétben számos fás terület égett le a hatalmas hőség és szárazság miatt. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/17/erdo-tuz-hektar-kar-leegett-saly-eszakerdo-zrt-villamcsapas-tuzoltok-oltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két kerületben és hét településen választottak vasárnap

Két kerületben és hét településen választottak vasárnap

Újpesten, a 12-es egyéni választókerületben Maholányi Zsolt (DK–LMP–Momentum–MSZP–Párbeszéd–UPK Újpestiek Közössége) nyerte az időközi önkormányzati választást 50,9 százalékos …