2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Több gáz fogy Magyarországon, mint más európai országokban

Hirdetés

Több gáz fogy Magyarországon, mint más európai országokban

Szerbia felől naponta átlagosan 18,5 millió köbméter gáz érkezett ősz elején, azonban az elmúlt tíz napban az import egybevetve nem érte el ezt a mennyiséget. Ennek oka a G7 szerint, hogy a hónap közepén karbantartás miatt leállt a szállítások egyik legfontosabb importútvonala (Ausztria felől), és azóta sem indult újra. 

Eközben nőtt a romániai és a horvát behozatal is, de innen csak kisebb mennyiségben érkezik földgáz, és nem is marad teljes egészében az országban. Ugyanis a behozatal visszaesésével együtt nőtt az export is.

TEHÁT A NYÁR KEZDETE ÓTA EGY-KÉT NAP KIVÉTELÉVEL NEM VOLT MAGYARORSZÁGON ÁTHALADÓ GÁZFORGALOM, ÉS LÉNYEGÉBEN MINDEN BEHOZOTT MOLEKULA AZ ORSZÁGBAN MARADT.

Hirdetés

Szerbia, Szlovákia és Ukrajna felé viszont hat-hatmillió köbméter gázt vittek ki.

Jóval kevesebb gáz érkezik

Mindezek eredményeként körülbelül 11 millió köbméter gáz érkezik naponta az országba – ami kevesebb mint harmada a szeptemberi és októberi szintnek. Így a háború kezdete óta novemberben lesz a legalacsonyabb gázbehozatal, és március óta a legmagasabb a kivitel.

A <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/25/energia-veszelyhelyzet-europai-unio-gazfogyasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezért világítanak nappal is a Lánchíd kandeláberei

Ezért világítanak nappal is a Lánchíd kandeláberei

Több portál is arról számolt be a közelmúltban, hogy a Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel …