2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tízezrek álltak ma munkába, tele reménnyel

Hirdetés

Tízezrek álltak ma munkába, tele reménnyel

Több tízezren várták már Orbán Viktor bejelentését a 2,5 milliomodik beoltottról, ami lehetőséget biztosított a korlátozó intézkedések enyhítésére – mondta Drabant Fruzsina, aki a szépségiparban dolgozik. Egy hónappal ezelőtt ő is, akárcsak a többi szolgáltató szektorban tevékenykedő vállalkozó, szinte egyik napról a másikra kénytelen volt bezárni üzletét a vendégek előtt. A kialakult bizonytalan helyzetben egy közösségi csoportot hozott létre, amelynek tagjai e-mailekkel árasztották el a szerkesztőségeket, a döntéshozókat. A kényszerűség szülte csoport néhány nap alatt 20 ezer fősre duzzadt, és Drabant Fruzsina azt mondja:

Vártuk már nagyon a nyitást, én például csütörtökre. De a szakmán belül vannak, akik visszafogottabban örülnek a jó hírnek, hiszen továbbra is oda kell figyelnünk az előírásokra.

Kiemelte, hogy az elmúlt hetekben sokan pluszberuházásra is kényszerültek, például ózongenerátort, plexifalakat vásároltak, hogy még erőteljesebben tudják biztosítani a higiéniás előírásokat a vendégek számára.

Online tanácsadás a zárás időszaka alatt 

Horváth Rebeka Bianka, a Kleopátra Szépségszalonok tulajdonosa is várta a nyitás bejelentését. 

Hirdetés

A munkatársak közül senkit nem engedett kilépni, ehhez azonban segítséget nyújtott számára a kormány bértámogatás programja is. 

A vidéken és a fővárosban több szalonnal rendelkező vállalkozó számára nem volt egyszerű időszak az elmúlt hónap, de alkalmazkodtak a lehetőségekhez. 


Takarítják a Kleopátra szépségszalon ablakát a nyitás előtt


9

Takarítják a Kleopátra szépségszalon ablakát a nyitás előttGaléria: Újranyitnak az üzletek(Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Új szolgáltatásként otthoni szépségápolási tanácsokkal látták el vendégeiket, így továbbra is kapcsolatban tudtak maradni a tanácsadást igénylő ügyfeleikkel. Hozzátette, hogy anyagilag már a 2020-as év is megviselte az egész iparágat, mivel ezeket a szolgáltatásokat nem lehet fizikai kapcsolat nélkül ellátni. De a nyitás bejelentését követően a kliensek forródróton, telefonon, elektronikus felületen jelentkeztek, úgyhogy a szépségiparban az előjegyzési naptárakban már most látszódik, hogy a nyitásra nagy igény volt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/07/tobb-tizezren-allnak-munkaba-a-mai-naptol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

15 éves robogós fiút ért életveszélyes baleset Mezőkövesden

A robogós a Mezőkövesd belvárosa felől Szihalom irányába tartott a főúton, amikor a vele szemből …