2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tízezer fa ültetését ígérte Karácsony Gergely, ennek azonban az erdőtelepítés is része

Hirdetés

Tízezer fa ültetését ígérte Karácsony Gergely, ennek azonban az erdőtelepítés is része

„Tízezer új fát Budapestre!” 2016-ban ezzel a felszólítással indította el Tarlós István Budapest fásítási programját. Bár ez az akció 2019-ben be is fejeződött, lapunknak Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze azt mondta, a budapesti fatárat reklámozó felirat jelzi az újonnan ültetett fáknál, hogy a főváros zöldítése nem állt le. 

„A következő hetekben több mint tízezer fát ültetünk el Budapesten!” – erről posztolt Karácsony Gergely főpolgármester, amikor a Vígszínház előtt két elültetett fa előtt fotózta magát.

BUDAPEST FŐTÁJÉPÍTÉSZE KÉRDÉSÜNKRE ÚGY FOGALMAZOTT: ÉVENTE ÁTLAGOSAN 1500 FÁT SZOKTAK TELEPÍTENI A VÁROSBAN, JELLEMZŐEN TAVASSZAL ÉS ŐSSZEL.

Hirdetés

A főváros kezelésében lévő közterületeken számos olyan hely van, ahol vagy kiszáradt fák állnak, vagy már csak a fa helye van meg. Ezeket telepítik újra, illetve azokat, amelyeket veszélyessége vagy egyéb ok miatt ki kellett vágni. Azt is hozzátette, hogy sokkal több fát ültetnek el, mint amennyit egészségi állapotuk miatt el kell távolítani. A kivágásoknál azt vizsgálják, hogy hol lehetnek azok a területek, ahol nincsenek a föld alatt az ültetést kizáró közművek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/21/fasitas-budapest-zoldfelulet-bardoczi-sandor-erdo-telepites/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Az utóbbi időben megfigyelhető tendencia, hogy már meglévő jogosítvánnyal jelentkezik valaki az autósiskolába, mert a …