2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tízéves mélyponton a véradási hajlandóság

Hirdetés

Tízéves mélyponton a véradási hajlandóság

Nyáron hagyományosan csökken az emberek véradási aktivitása, a megfelelő vérkészlet biztosításához azonban ilyenkor is legalább napi 1600-1800 véradóra van szükség – tájékoztatott a Magyar Vöröskereszt.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat augusztusban országos plakátkampánnyal hívja fel a figyelmet arra, hogy a véradásról ilyenkor sem szabad megfeledkezni, hiszen az önzetlen segítségnyújtással rengeteg beteg ember életét lehet megkönnyíteni.

A kampány fő elemei olyan gyümölcsök, amelyek szinte már hozzátartoznak a nyár érzéséhez, ezt összekötve a véradással pedig az a célunk, hogy minél több leendő és már meglévő véradó figyelmét ragadjuk meg, akár nyaralás vagy pihenés közben is – hiszen számítunk rájuk nyáron is!

– közölte Horváth Péter Zsolt, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese.

Hirdetés

A plakátokat a fővárosban 18, vidéken pedig 30 helyszínen lehet megtekinteni augusztusban. A két szervezet emellett a közösségi médiában edukációs posztokkal és hasznos információk megosztásával is arra törekszik, hogy minél több emberben tudatosítsa: a véradás kiemelt jelentőségű a nyári időszakban is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/04/veradas-donor-kampany-verkeszlet-segitsegnyujtas-vercsoportok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Úgy fogták el a budapesti rablót, ahogy csak filmekben szokták – videó

A telefonközpontban dolgozó Kriperné Tolmács Edina el tudta mondani a kollégáinak, hogy merre induljanak, és, …