2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tizenöt milliót lopott el a pénzszállító, rablással akarta leplezni

Hirdetés

Tizenöt milliót lopott el a pénzszállító, rablással akarta leplezni

Álrablással akarta leplezni egy pénzszállító cég alkalmazottja azt, hogy hónapokon át közel 15 millió forintot tulajdonított el a rábízott pénzkazettákból.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a harmincas éveiben járó vádlott egy pénzszállító cég alkalmazottjaként dolgozott, és feladatai közé tartozott a bank-automatákban lévő pénzkazetták feltöltése. 2020 decemberében a vádlottnak anyagi gondjai támadtak, ezért elhatározta, hogy a bankautomatákba szánt pénzből fog elvenni 1 millió forintot és ebből rendezi kiadásait – írja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

A napi útvonalába eső automaták egyikéből el is vett 1 millió forintot, azonban a nap végén a munkáltatójával való elszámolás alkalmával a bizonylatokon azt tüntette fel, hogy ez a pénz is az automatába került. A pénzből a vádlott rendezte tartozásait, míg a pénz egy másik részét szerencsejátékra fordította. Utóbbin nem nyert, ezért úgy döntött, hogy ismételten hozzányúl a bankautomatákba szánt pénzhez.

Ezt követően újabb 1 millió forintot vett el, amit szintén szerencsejátékra fordított, de azt ismételten elveszítette. 2021 áprilisáig hat bankautomatából összesen 14.664.000 forintot tulajdonított el a vádlott, azaz ilyen összegű kárt okozott a munkáltatójának. 2021 májusára a hiányt már nem tudta leplezni, attól tartott, hogy kiderül a sikkasztás, ezért elhatározta, hogy egy álrablást hajt végre, és azt fogja állítani, hogy a hiányzó pénzt tőle ismeretlenek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/23/ugyeszseg-rendroseg-bank-rablas-penzszallito/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Satufékezett az ellenzék, kitört a balhé a kameránk előtt

Satufékezett az ellenzék, kitört a balhé a kameránk előtt

Repülőrajtott vett az ellenzéki előválasztás, legalábbis reggel még azt hittük, hogy így lesz. Az informatikai …