2023. február 2., csütörtökMa Karolina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.02. Karolina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tizenhat körözéssel ugrott a toplista élére a magyar rekorder

Hirdetés

Tizenhat körözéssel ugrott a toplista élére a magyar rekorder

Még mindig sokan gondolják úgy, hogy a boldogulás egyik lehetséges útja, ha semmibe veszik a törvény betűit. Kit az ingatagon magyarázható szükség, kit a könnyebb megélhetés reménye vezet a bűn útjára, de kéz a szívre, hosszú – sőt igen gyakran rövid – távon a legtöbben legalább egyszer bebuknak, csak nagyon keveseknek adatik meg az olyan bűnözői karrier, ahol sikerül végig a homályban maradni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai sajtótájékoztatója is emellett tett tanúbizonyságot.

Célkörözési osztályunk 2022-ben rendkívül sikeres évet zárt

– mondta kezdésként Sulyok Viktor János rendőr ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályának vezetője.

Hirdetés

Ez a számok nyelvére lefordítva annyit jelent, hogy tavaly a célkörözési osztály munkatársai 807 embert kaptak el elfogatóparancs alapján. Ezzel összesen 1061 körözési eljárást zártak le. A számok közötti eltérést a logika és a valóság szerint az indokolja, hogy több olyan bűnelkövetőt is lekapcsoltak, akik ellen nem is egy körözés volt érvényben, ezért nekik különösen indokolt volt, hogy állandóan a hátuk mögé nézzenek. A jelek szerint viszont hiába.

Kétes rekord

Sulyok Viktor János elmondta: a célkörözési osztály a feladat ellátása során titkos információgyűjtések, illetve köztereken akciók szervezésében igyekszik akár több éve bujkáló, több körözéssel rendelkező bűnözőket felkutatni.

Ez azért is fontos számukra, mert ezek a személyek jellemzően az elfogatóparancs ideje alatt – miután nem kezdték meg a rájuk kirótt büntetés letöltését – további törvénysértéseket követnek el, ezért mindenki számára csak hasznos, ha mielőbb rács mögé kerülnek.

A rekorderünk ellen 16 elfogatóparancs volt érvényben

– mondta a rendőr ezredes, hozzátéve, ez erősen kétes rekord.

A felsorolásból kiderült, hogy a tavalyi csúcstartó nem volt válogatós, a számláján az ittas vezetéstől kezdve a lopáson, jármű önkényes elvételén át közúti baleset okozásáig egészen szélesre sikeredett a paletta.

Az is elhangzott: még mindig sok az olyan, körözés alatt lévők száma, akik ellen akár hétkilenc elfogatóparancs van […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/18/buncselekmeny-budapesti-rendor-fokapitanysag-penzbirsag-szabadsagvesztes-elfogas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Baleset az M1-esen, óriási a torlódás

Baleset az M1-esen, óriási a torlódás

Azt írták: a balesetben a kamion sofőrje megsérült, a mentők kórházba vitték. A helyszíni szemle …