2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tippek a karanténmagány ellen

Hirdetés

Tippek a karanténmagány ellen

Az elmúlt egy évben számtalan tanulmány született már arról, hogyan is viseli meg az embereket mentálisan a járványhelyzet. Félelem a betegségtől, egzisztenciális pánik, aggódás a bizonytalan jövő miatt. Mindezekkel meg kell küzdeni, miközben a járványügyi korlátozások leszűkítették a személyes társas érintkezések lehetőségeit. Sokan érezhetik úgy, hogy egyedül maradnak a problémáikkal, amelyeket nem tudnak megosztani, kibeszélni másokkal, nem tudnak kikapcsolódni, feloldódni társaságban vagy valamilyen közösségi tevékenységben.

Még nehezebb azoknak, akiknek ténylegesen egyedül, egyedülállóként kell átvészelniük ezt az időszakot. Ha pedig ez az állapot még karanténnal is társul, akkor ténylegesen „börtönfalakat” kaphat a magány.

Karanténba kerülhetünk, ha megfertőződtünk a koronavírussal, vagy elővigyázatosságból azért is, mert olyan személlyel érintkeztünk, aki koronavírus-pozitívnak bizonyult. Az egyedülállók számtalan nehézséggel szembesülnek ilyenkor.

Mi most azoknak próbálunk tippeket adni, akik enyhébb tünetekkel vagy elővigyázatosságból kerülnek a négy fal közé, és nehezen viselik a magányos bezártságot.

Hirdetés

Nagyon fontos, hogy ha fertőzöttek vagyunk, és ha csak enyhe tüneteink is vannak, akkor is a pihenésé legyen a fő szerep. A koronavírus egészségügyi következményei ugyanis rendkívül alattomosak is lehetnek, ugyanakkor ahogy más betegségeknél, sokat számít, ha nem végzünk semmi olyat, ami túlzott fizikai terhelést jelentene.

Az unalomnak vagy az apátiának azonban elejét lehet venni, nem feltétlenül csak a plafont vagy a falat lehet bámulni.

1. Olvassunk!

Ne a telefonunkon görgessük vég nélkül a közösségi oldalak üzenőfalait. A négy fal között csak ronthat a mentális állapotunkon, ha állandóan azt kukkoljuk, ki mit csinál, amíg mi be vagyunk zárva. Az sem ajánlott, hogy naphosszat csak a híreket figyeljük, noha a tájékozottság sosem árt.

A karanténhelyzetben lehetőségünk adódik arra, hogy minőségi időt szenteljünk a könyvekre.

Egy izgalmas regény, egy szerethető történet vagy valamilyen ismeretterjesztő könyv remek kikapcsolódást nyújthat, egy picit feledtetve azt, ami velünk és körülöttünk zajlik a világban.

GettyImages-1209753577

Fotó: Joaquin Gomez Sastre / NurPhoto / Getty Images Hungary

2. Nézzünk filmeket […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/04/ot-tipp-az-unalom-ellen-ha-egyedul-vagy-a-karantenban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Erdő Péter elárulta, mikor nyitnak a templomok

Erdő Péter elárulta, mikor nyitnak a templomok

Április 17-től ismét megnyitják kapuikat az Esztergom-Budapesti főegyházmegye katolikus templomai – adta közre Erdő Péter bíboros, prímás …