2021. június 15., keddMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tiltakozó akcióra készülnek a Magyarországon élő kínaiak Budapesten

Hirdetés

Tiltakozó akcióra készülnek a Magyarországon élő kínaiak Budapesten

A Magyarországon élő kínaiak már elkezdték az interneten szervezni azt a demonstrációt, melynek keretében festékkel öntenék le a héten Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina, Ferencváros vezetője által bemutatott új IX. kerületi utcanévtáblákat. 

Ez összefüggésben lehet azzal, hogy a Zsenmin Zsipao, a Kínai Kommunista Párt (KKP) hivatalos lapjának filiájéjaként számon tartott Global Times kínai nyelven írt, de angolul is olvasható szerkesztőségi véleménycikkben foglalkozott a magyarországi esettel. (E lap a KKP nacionalista szárnyának szócsöve.) Az írás szerzője valószínűleg nem más, mint Hu Hszi-csin, a lap főszerkesztője. A cikkeknél ugyan nem jelenik meg Hu neve, de a legbefolyásosabb kínai nacionalista publicista saját Youtube-csatornáján felolvassa az írást, egyértelműen azonosulva vele.

A cikk a kínai olvasók számára először elhelyezi Magyarországot az Európához fűződő kapcsolatok diplomáciai térképén, jelezve, hogy ez a kis közép-kelet-európai ország az, amelyik kifejezetten baráti kapcsolatokat ápol Kínával. Dicsérőleg jegyzi meg, hogy a Hongkong autonómiáját de facto megszüntető nemzetbiztonsági törvény kapcsán tervezett uniós nyilatkozat elfogadását Magyarország megvétózta. Ugyancsak a két ország baráti viszonyának példájaként említette, hogy Magyarország ellenezte a kínai tisztviselők elleni EU szankciókat Hszincsiang-ügyben. (Ez egyébként nem teljesen igaz, mert Magyarország – némi vonakodás után, de – megszavazta a szóban forgó intézkedéseket.) Azt is kihangsúlyozták, hogy hazánk volt az első uniós ország, amely a kínai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/04/tiltakozo-akciora-keszulnek-a-magyarorszagon-elo-kinaiak-budapesten/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lószállítóval harcolt egy autós az M5-ösön

Lószállítóval harcolt egy autós az M5-ösön

Szürreális jelenetek játszódtak le az M5-ös autópályán. Az eset péntek reggel történt, a Budapesti Autósok …