2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tiltakoznak az érdi ipari park ellen a tárnoki civilek

Tiltakoznak az érdi ipari park ellen a tárnoki civilek

Még Érd előző városvezetése jelölte ki azt az Elvira majorhoz tartozó, negyvenhektáros területet, amelyet két patak fog közre. Egykor a Sasad Rt.-hez tartozott, később azonban állami tulajdonba került, a tervek szerint hamarosan egy hatalmas, logisztikai központként működő ipari park lesz a zöldterületek helyén.

Az ipari parknak létrehozott honlapon az alábbi szöveggel kívánják az érdi INPARK területére csalogatni a telephelyet kereső vállalkozásokat:

„Érd Pest megye legnagyobb városa, Budapest egyik kapuja. A főváros és az agglomeráció határán fekszik, a Dunáig ér: fekvése ideális, kommunális hálózata fejlett. Az M0 körgyűrű révén valamennyi Magyarországon áthaladó autópálya közvetlenül elérhető. Az INPARK Érd közvetlen főúti kapcsolattal kínál helyszínt vállalkozása sikeréhez.”

A népszerűsítő anyagban kiemelik tehát az ipari park könnyen megközelíthetőségét, a közvetlen főúti kapcsolatot, azt azonban nem, hogy a logisztikai központ mindössze 50 méterre található a helyiek lakóházaitól. A beruházás ellen létrehozott Facebook-csoportban többen hangot is adnak ennek. Van, aki azt írja, hogy már régen elkerülő utat kellett volna építeni és „nem a legrosszabb változat mellett kardoskodni, hogy Tárnokon keresztül, illetve lakóházak mellett robogjanak a kamionok”.

Az Ipari Park az elérhető tervek alapján logisztikai parkként kamionforgalmat, légszennyezést és zajt okoz. Az építkezés során elhordják a kiváló minőségű termőföldet, és természetes tájkép semmisül meg örökre, visszafordíthatatlanul, a szálló por pedig tönkretenné az Elvira-major gyümölcsöseit. Az emberek egészsége károsodhat, ingatlanuk veszíthet értékéből, életminőségük nagymértékben romolhat

– fogalmaz Susánszky Ferenc, a Tárnok szomszédságába tervezett Ipari Park megvalósítása ellen létrehozott petíció elindítója. Az Ipari Park más helyen, barnazónás területen történő […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/30/peticiot_inditottak_a_tarnoki_civilek_az_erdi_ipari_park_ellen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Baleset történt Budán, az Egér úton

Baleset történt Budán, az Egér úton

Két személyautó ütközött össze Budapest XI. kerületében, az Egér út és Kőérberki út kereszteződésénél, a …