2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tilalom a válasz a balatoni ingatlanfelvásárlási őrületre

Hirdetés

Tilalom a válasz a balatoni ingatlanfelvásárlási őrületre

Paloznak után Szentantalfán is változtatási tilalmat rendelt el az önkormányzat, ezúttal kizárólag a falu külterületére. Ez a második Balaton-felvidéki település, ahol az önkormányzat úgy döntött, hogy rendelettel szigorít a falukép és a táj védelme érdekében.

A változtatási tilalom értelmében az érintett területen nem lehet telket alakítani, új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, elbontani vagy más, építésügyi hatósági engedélyhez nem kötött értéknövelő változtatást végrehajtani.

A változtatási tilalmat azért rendeltük el, mert ezen a szőlőkkel, kis borospincékkel, ligetekkel tarkított domboldalon több mint 300 olyan telek van, ahol az eddigi építési szabályok szerint építkezni lehetne

– írja közösségi oldalán Kiss Csaba polgármester.

Hirdetés

Nem kérdés, hogy a mostani ingatlanfelvásárlási őrületben ez egy pillanat alatt meg is történne. Ezzel örökre megváltozna Szentantalfa látképe, hangulata, mindaz, amit szeretünk benne.

Legutóbb Paloznakon döntött úgy az önkormányzat, hogy a település egész területén tilos telket alakítani, új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, elbontani, továbbá más, építésügyi hatósági engedélyhez nem kötött változtatást végrehajtani. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/04/balaton-paloznak-szentantalfa-epitesi-tilalom-ingatlanpiac/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ettől működhet a digitális oktatás

Ettől működhet a digitális oktatás

Csapó Benő neveléstudományi kutató, a Szegedi Tudományegyetem tanára az Index kérdésére hangsúlyozta, hogy a technológia …