2022. január 21., péntekMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2022.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Téves helyszínre irányították a harmadik oltásra jelentkező kamaszok egy részét

Hirdetés

Téves helyszínre irányították a harmadik oltásra jelentkező kamaszok egy részét

Mint arról korábban beszámoltunk, december második felében a 12–17 éves korosztály számára is megnyílt a időpontfoglaló a harmadik oltásra. Az indulás azonban nem volt zökkenőmentes, a rendszer ugyanis olyan oltópontokra is felkínálta a jelentkezést, ahol egyébként csak 18 év felettieket oltanak. A problémával az egyik érintett szülő fordult hozzánk, de az ügyben az Uzsoki Utcai Kórház és a Koronavírus Sajtóközpont is megszólalt lapunknak.

A fiam tavaly nyár elején vette fel az első két oltást, így már időszerűnek tartottuk, hogy megkapja a harmadikat. Vártuk, hogy a tinédzserek számára is megnyíljon az időpontfoglaló, ez decemberben megtörtént, így elég hamar, január 3-ra sikerült is időpontot szereznünk az Uzsoki Utcai Kórházba. Erről egy visszaigazoló levelet is kaptunk, azt hittük, hogy minden a legnagyobb rendben van

– kezdte a harmadik oltásra jelentkező 17 éves fiú édesapja, aki a visszaigazoló levelet is elküldte lapunknak.

Teljes képért kattintson!

Hirdetés

Teljes képért kattintson!

Fotó: EESZT.gov.hu

„A kijelölt időpontban meg is jelentünk az oltóponton, ám a helyszínen kiderült, hogy az érkezésünkre nem számítottak. A dolgozók azt mondták, hogy nem ez az első eset, a rendszer valamilyen okból kifolyólag a gyerekeket is engedi regisztrálni olyan intézményekbe, ahol egyébként csak felnőtteket oltanak. Bár nem örültünk, tudomásul vettük, hogy ez a helyzet. Állítólag nem csak mi jártunk így, más kórházak is érintettek” – mondta az édesapa.

Kerestük az Uzsoki Utcai Kórházat a történtekkel kapcsolatban. Kérdésünkre elmondták, hogy a harmadik oltás indulásakor minden intézménynek jeleznie kellett, hogy mely korosztály oltását tudja vállalni. Mint kiderült, három kategória van, az 5–11 évesek, a 12–18 évesek, illetve a felnőttek. Ők az utóbbit vállalták arra való tekintettel, hogy intézményükben nincs gyermekgyógyászat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/01/12/harmadik-oltas-kamaszok-rendszerhiba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

444: A végrehajtói kar elnöke bosszúhadjáratot indított egy bíró ellen

444: A végrehajtói kar elnöke bosszúhadjáratot indított egy bíró ellen

A nyilvánosságra hozott leirat alapján 2021. május 25-én este nyolc előtt Völner Pál, azóta lemondott …