2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Terjed egy fertőző betegség Magyarországon, megszólalt az illetékes hatóság

Hirdetés

Terjed egy fertőző betegség Magyarországon, megszólalt az illetékes hatóság

Több európai országhoz hasonlóan Magyarországon is terjed a szamárköhögés. Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos a Portfoliónak úgy fogalmazott: fertőzés esetén a krónikus betegek és az idősek számítanak veszélyeztetettnek, ezért a felnőttek számára is érdemes felvenni egy ismétlő védőoltást.

Rósa Ágnes gyermekorvos szintén azt tanácsolta, hogy aki megelőzésben gondolkodik, annak ajánlott a védőoltás megismétlése.

A gyermekorvos hozzátette: 18 év felett tízévente egyébként is érdemes megismételni a torokgyík, a szamárköhögés és a tetanusz elleni oltásokat. Azoknak a várandós anyukáknak pedig, akik öt éven belül nem voltak oltva, és a harmadik trimeszterben járnak, szintén ajánlott oltani. 

Hirdetés

Hiánycikk az oltóanyag 

A Portfolio azt írja, sok gyógyszertárban nem érhető el a felnőtteknek szánt szamárköhögés elleni ismétlő védőoltás. Ugyanakkor a piaci […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/26/fertozo-betegseg-szsamarkohoges-gyors-terjedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …