2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Terjed az omikron-variáns Magyarországon, tizenöt esetet azonosítottak

Hirdetés

Terjed az omikron-variáns Magyarországon, tizenöt esetet azonosítottak

Már tizenöt omikronos esetet azonosítottak Magyarországon – közölték hétfő délután a kormányzati tájékoztató oldalon

Mint arról az Index beszámolt, december 18-án még csak három omikronos esetről lehetett tudni Magyarországon. A két nappal ezelőtti adatokat a Neumann magánlabor közölte, ahol a két első esetet, majd a további gyanús eseteket vizsgálták.

A kormányzati oldalon most azt írták, hogy ezeket az eseteket a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborjában azonosították, ahol további omikron-gyanús mintákat is vizsgálnak.

Hirdetés

A Koronavírus.gov.hu oldalán felidézik, hogy az omikron-vírusvariáns már több európai országban erősen terjed, és ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk vannak, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat – tették hozzá, majd arra kérték az embereket, hogy vegyék fel az oltást.

Mint megírtuk, az omikron-variáns éppen csak megjelent, az erről szóló első hírek után szinte azonnal világszerte elterjedt. Az Egyesült Államokban legalább tizenhét államban, világszerte ötven országban, köztük az Európai Unión belül is villámgyorsan kimutatták azóta, hogy dél-afrikai tudósok bejelentették az új szupermutáns létezését. 

Korábban arról is írtunk, hogy ugyan Gautengben azonosították, de valószínűleg nem ott mutálódott. Az első ilyen variánsokat még november 11-én gyűjtötték be Botswanában. Tudósok szerint az, hogy a koronavírusnak ebben a változatában ennyi mutációt találtak, arra utal, hogy a mutáns egy immunhiányos HIV-fertőzött szervezetében keringhetett mint állandó fertőzés, és folyamatosan változva alakult ki.

Nem csitul a járvány

A reggel közölt, hétvégi összesített adatokból kiderült: az elmúlt három napban 10 105 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 366 koronavírusos beteg. Kórházban 5537 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 503-an vannak lélegeztetőgépen. 

  • A beoltottak száma 6 226 399 fő, közülük 5 937 305 fő már a második oltását is megkapta, 3 104 194-en pedig a harmadik oltást is felvették.
  • Az elmúlt három napban összesen 10 105 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/20/koronavirus-omikron-varians-magyarorszag-nnk-jarvany-pandemia-covid-19-virusvarians-szupermutans/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem tudnak lejönni a szerről az oltottak” – tüntetést tartott a Mi Hazánk Budapesten

Ismét oltásellenes tüntetést tartott a Mi Hazánk az úgynevezett „Covid-diktatúra” ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt Budapesten. …