2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Terézváros után Erzsébetvárosban is fákat vágatott ki a baloldali városvezetés

Terézváros után Erzsébetvárosban is fákat vágatott ki a baloldali városvezetés

Niedermüller Péter a kampányában zöld Erzsébetvárost ígért, ehhez képest az általa vezetett önkormányzat a napokban kivágatta az utolsó fákat a Kazinczy utcában. A helyiek körében nagy felháborodást okozott ezzel, többen bírálták a városvezetést. Gyurcsány pártjának polgármestere több választási ígéretét is megszegte a választás óta. Nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy több százmillió forintot játszott át az önkormányzat kasszájából egy baráti parkolócégnek.

“Niedermüller Péter élhetőbb, zöld kerületté teszi Erzsébetvárost” – írta a baloldali sajtó, miután a DK-s politikust polgármesterré választották. Az azóta eltelt tíz hónap azonban azt mutatja, hogy ez nem igaz.

Kivágták az utolsó fákat a Kazinczy utcában

“A hatodik kerületi fairtás után Niedermüllerék is beindultak. Az utolsó Kazinczy utcai fák sem maradhattak. Érthetetlen. Terjedelmes lombkoronájú, nagy árnyékot adó egészséges fák alatt ücsörögtünk tavaly ősszel a sólet fesztiválon. Ez a baloldali zöldesítő program?” –  hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Virágh Előd, a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati jelöltje. Posztjához több képet is mellékelt, ezeken jól látható, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat nem kegyelmezett a Kazinczy utca fáinak. Az egyik felvétel tanúsága szerint halomban hevertek a földön a farönkök az utcán. 

Azt, hogy Niedermüller Péter mennyire nem gondolja komolyan a kampány során hangoztatott zöldpolitika megvalósítását, jól mutatja az is, hogy a baloldali többségű testület fizetőssé tette a kerületi elektromos töltőállomások egy részét. 

Terézvárosban is zöldtelenítettek

A kérdés azért is aktuális, mert a közelmúltban egy másik baloldali vezetésű kerületben is fairtásba kezdtek. Ahogyan az Origo az elsők között számolt be róla, a Soproni Tamás momentumos polgármester vezette terézvárosi önkormányzat huszonkilenc fát vágatott ki a Benczúr utcában.

A városbloggerek által Budapest egyik legszebbjének tartott utca fasora körülbelül 200 fából áll, így a fák közel 15 százalékát vágták ki. Civilek petíciót indítottak az értelmetlen rombolás ellen, szerintük az önkormányzatnak nincs engedélye a fakivágásokra. 

Sorra szegik meg az ígéreteiket

Mindkét esetben hasonló a helyzet: Niedermüller Péter és Soproni Tamás is zöld kerületet ígért, ehelyett látványos fairtásba kezdtek. Nem ez az egyetlen ellentmondás az elmúlt tíz hónapból:

a baloldali politikusok sorra szegik meg választási ígéreteiket. 

Gyurcsány Ferenc erzsébetvárosi polgármestere legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy több százmillió forintot játszott át az önkormányzat kasszájából egy baráti parkolócégnek. Soproni Tamás pedig azzal, hogy az elsők között tűzte ki a szivárványos zászlót az önkormányzati hivatal ablakába. A momentumos polgármester a Pride-hét apropóján egyúttal bejelentette, hogy elérhetővé teszi az ötvenezer forintos jegyescsomagot az azonos nemű párok számára is.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200817-erzsebetvarosban-is-fakat-vagtak-ki.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Súlyos autóbaleset a 33-as főúton, egy ember meghalt

Súlyos autóbaleset a 33-as főúton, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek szombat délután egy balesetben a 33-as főút hajdú-bihari szakaszán …