2021. január 16., szombatMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Telt ház van karácsony előtt a tesztelő magánlaborokban

Hirdetés

Telt ház van karácsony előtt a tesztelő magánlaborokban

Megrohamozták a magánlaborokat a karácsonyi ünnep előtt a koronavírusteszt-vizsgálatok miatt – derül ki az egészségügyi cégek információiból. A páciensek száma nem elsősorban azért ugrott meg, mert mindenki maga miatt aggódna, hanem amiatt, hogy a tudatos családtagok az ajándékok mellé nem szeretnének a rokonoknak vírust is átadni.

Féltik a szeretteiket 

Alig lát ki a munkából Szoboszlai Istvánné orvosdiagnosztikai analitikus Székesfehérváron. A szakember azt mondja, hogy

december elejétől nőtt meg az érdeklődés a tesztek iránt.

Hirdetés

Véleménye szerint valóban felelős magatartásra vall, hogy sokan a családi látogatások előtt meg akarnak bizonyosodni arról, hogy vírusmentesen tudják szeretteiket felkeresni az ünnepek alatt.

Az orvosdiagnosztikai analitikus hangsúlyozta:

csak tünetek nélkül végeznek el bármilyek covid–19-vizsgálatot, amelyet egy kérdőív kitöltése és hőmérsékletmérés is megelőz a pácienseknél.

Szoboszlai Istvánné kiemelte, a legkeresettebb vizsgálat a PCR-vizsgálat, amely azt mutatja meg, hogy valaki éppen fertőző-e.

Amennyiben a teszt pozitív eredményt mutat, a fertőzöttnek fel kell vennie a kapcsolatot a háziorvosával, illetve a vizsgálatot végző cégnek is jeleznie kell a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/24/telthaz_a_maganlaborokban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ujhelyi: elfogadták az EU egészségügyi csomagját, tizenkétszer több pénz jut a programokra

Ujhelyi: elfogadták az EU egészségügyi csomagját, tizenkétszer több pénz jut a programokra

Történelmi átalakulást hozhat az európai egészségügyben az EU4Health nevet viselő uniós egészségügyi csomag. A programokhoz …