2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tarna-védő aktivisták: Egyenként fogják levadászni azokat, akik beleköptek a levesbe

Hirdetés

Tarna-védő aktivisták: Egyenként fogják levadászni azokat, akik beleköptek a levesbe

Még tart a nyomozás a Tarna folyó kiszáradásával kapcsolatban, gyanúsítottak azonban egyelőre nincsenek. Az ügyben kirendelt szakértő két hónapot kapott a felgöngyölítésre, és ennek az időnek a nagy része hátravan: körülbelül év végéig kell nyilatkoznia arról, milyen mértékű és értékű kár keletkezett a debrői Tóth és Tóth borászat vízkivétele miatt.

A Greenfo azt írta, információik szerint már bizonyos, hogy nem volt engedélye a borászatnak a vízkivételre, és az is kiderült, hogy az ehhez használt két szivattyú közül a nagyobbnak egymagában is magasabb a kivételi kapacitása, mint a patak aszályos időben mért vízhozama. Emellett szerintük az is megállapítást nyert, hogy az eljáráskor az érintett borászat menedzsmentje semmifajta tevőleges megbánást nem tanúsított.

portál  azt állítja, nemrég beszélt az egyik Tarna-védő aktivistával, aki elmondta, hogy az őszi feldebrői bornapokon a borászat munkatársai azt mesélték, főnökeik többször azt mondták nekik, 

nyugodjanak meg, egyenként fogják levadászni azokat, akik beleköptek a levesükbe, és a Tarna szivattyúzásának ügyét bolygatják.

Hirdetés

Továbbá szerintük a borászat semmifajta kárenyhítést nem kísérelt meg, és a helyi gazdák megsegítésében sem vett részt. Sőt, a lap azt is tudni véli, hogy az ügyben a Füzesabonyi Rendőrkapitányságon megindított büntetőeljárás alatt is fenyegetéseket kaptak a borászat dolgozóitól a Tarnát védő aktivisták.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/19/tarna-szivattyuzas-kiszaradas-boraszat-kornyezetvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Az utóbbi időben megfigyelhető tendencia, hogy már meglévő jogosítvánnyal jelentkezik valaki az autósiskolába, mert a …