2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tarlós István: A járványvédelemben az előírt törvényi feladatokra kellene koncentrálni

Tarlós István: A járványvédelemben az előírt törvényi feladatokra kellene koncentrálni

„Azzal a tárgyalási technikával, hogy csak panaszkodunk, időt húzunk és újra panaszkodunk, nagyon messzire nem lehet jutni. Nem szeretném az utódomat kritizálni és különösen nem bántani, de most évekig, ha nem készül el valami, annak oka vagy a járvány lesz, vagy az, hogy mi korábban nem csináltuk meg, vagy hogy a kormány nem ad pénzt” – mondta Tarlós István korábbi főpolgármester, jelenleg miniszterelnöki tanácsadó közlekedésfejlesztési ügyekben az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ezt leszámítva azonban a meglehetősen óvatosan fogalmazott az egy éve regnáló Karácsony Gergely-féle önkormányzat aktuális ügyeiről és kijelentéseiről. Direkt kritikát konkrét ügyekről nem tett, és  továbbra is fenntartja azt a véleményét, hogy időt kell adni az új városvezetésnek, hogy megmutassa, mire jut. Mint mondta,

továbbra is tartja magát ahhoz az elhatározásához, hogy nem kommentál aktuális ügyeket, mindössze akkor szólal meg, ha az ő ciklusát érintő bírálatot, megszólalást kap, amit nem tart helytállónak. 

Ennek jegyében az egyórás interjú nagyobb részében is arról beszélt, ami a saját főpolgármesteri ciklusát érintette. Egyrészt megismételte, milyen típusú és mekkora adósságokkal vette, majd adta át Budapest költségvetését, hosszan sorolta a megvalósult beruházásokat – helyenként korrektül elismerve, ha korábbi ciklusból megörökölt, előkészített, leszerződött fejlesztésről volt szó. Utóbbira konkrét példaként a Margit híd felújítását említette. 

A hidakról szólva egyébként elmondta, hogy valójában már a kilencvenes évek elején megcsúszott a műszaki állapot alapján szükséges felújítások megvalósítása, és a 4-es metró helyett inkább ezeket kellett volna prioritásként kezelni. Úgy fogalmazott, hogy versenyt futunk az idővel, próbáljuk az elmaradást behozni, de nehéz lesz, mert a hídfelújítások drága dolgok, forgalmi szempontokat is figyelembe kell venni, és a közbeszerzések Magyarországon nem egyszerű folyamatok, nem beszélve arról hogy a források ahhoz képest szűkösek, amennyi a budapesti fejlesztési igények összessége.

A Lánchídról megjegyezte, hogy az ő ciklusában az alátámasztatlan, túl magas árajánlatok miatt kellett egyszer halasztaniuk a beruházást – melynek a Váralagúttal együtt 4 ütemét ugyanúgy 18 hónapos kivitelezési idővel kellett volna megoldani, mint most a szűkített műszaki tartalommal –, de még mindig nem talál észszerű magyarázatot arra, hogy ezt követően miért akadt el egy évre a felújítás tervezése.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/16/tarlos_istvan_budapest_kozlekedes_koltsegvetes_arvizvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírusos az Új Szent János Kórház főigazgatója

Koronavírusos az Új Szent János Kórház főigazgatója

Pozitív lett az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatójának koronavírus-tesztje – ezt …