2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tarjányi Péter: A második hidegháború korát éljük

Tarjányi Péter: A második hidegháború korát éljük

Tarjányi Péter arról is beszélt a Frontvonal e heti adásában, hogy sikertelen volt Oroszország szempontjából a szentpétervári csúcs, mivel csak a meghívott országok 40 százaléka vett részt rajta. Ezért kiemelten fontos volt, hogy aki eljött, azokkal sikerüljön megfelelő tárgyalásokat folytatni, és ehhez volt szükség Prigozsin remek kapcsolataira.

Az oroszok tudatosan törekednek arra, hogy az információkat minél jobban megszűrjék, és bent tudják tartani, ennek köszönhető az is, hogy mindössze egy év alatt a 300-szorosára nőtt a cenzúra mértéke a legnépszerűbb orosz közösségi oldalon

– hangsúlyozta Tarjányi Péter. A szakértő arról is beszélt, hogy Prigozsinék nem értek célt a puccskísérlettel, mivel Vlagyimir Putyin nem tartotta magát az ígéretéhez, és nem eszközölt személyi változtatásokat az állami hadi vezetésben, sőt az elmúlt hetek történései alapján kifejezetten előtérbe helyezi, és fontos szerepet szán a Wagner-csoport korábbi vezetőjének ellenfelei számára.

Tarjányi kiemelte: egyre fontosabbá válik Kína szerepe az orosz–ukrán háborúban, mivel bár közvetlen fegyvertámogatást nem nyújt, több kommunikációs és más, fegyvergyártáshoz szükséges eszközt előállít és szállít Oroszországnak. Állandó szakértőnk kitért arra is, hogy Észak-Korea azért nagyon fontos partner Moszkva számára, mert hatalmas lőszer- és fegyverkészleteket halmozott fel, amelyek nagy részét Oroszországtól vásárolta fel az elmúlt évtizedekben, így az orosz fél pontosan tudja, milyen állományból tud most vásárolni. Észak-Korea a lőszer- és fegyverrendszerekért cserébe magas felárat tud kérni nyersanyagban vagy akár devizában is, amire nagy szüksége van.

Tarjányi Péter hozzátette: ezek a tárgyalások egyértelműen igazolják azt, hogy az orosz hadsereg jelentős utánpótlásgondokkal küzd a frontvonalakon.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/01/frontvonal-tarjanyi-peter-hideghaboru-orosz-ukran-konfliktus-prigozsin-wagner-csoport/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

Korábban mi is megírtuk, hogy a Széll Kálmán téren, a 149-es buszon szülte meg gyermekét Budapesten …