2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tálibok irányítják az embercsempészeket a déli határon – videók

Hirdetés

Tálibok irányítják az embercsempészeket a déli határon – videók

„313 magyar határ” – ezekkel a feliratokkal látják el videóikat a TikTokon az embercsempész-hálózatok tagjai, akik a déli határ szerb oldalán szervezkednek. Egyértelműen a tálibok szélsőséges katonai szervezetére, a 313-as elit kommandóra utal a felirat. A szerb hatóságok hivatalosan bejelentették, hogy sikerült letartóztatniuk a hírhedt rohamosztag egyik parancsnokát – írta a Metropol.

A 313-as kóddal ellátott videókon az látható, ahogy a migránsok a magyar határzárat támadják, drótvágót használnak, létrák segítségével próbálnak átjutni a kerítésen, vagy éppen magyar rendőröket fenyegetnek a határt védő kerítésen keresztül.

Mint arról Mile Jandric, a szerb határrendészet vezetője a hét végén a szerb állami televízióban beszámolt, az elfogott migránsok közül két veszélyes bűnözőt sikerült beazonosítaniuk a hatóságoknak: egy afgán férfit, akit a francia rendőrség keresett több súlyos bűncselekmény elkövetése miatt, illetve Hasim Abdult, az afgán 313-as Badri zászlóalj magas rangú parancsnokát.

A Magyar Nemzet október elején írt arról, hogy információik szerint Szerbiában éppen tálib hatalomátvétel zajlik: az afgán embercsempészektől az iszlám szélsőségesek veszik át az irányítást.

Hirdetés

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója ijesztő perspektívának nevezte azt a lehetőséget, hogy egy tálib szervezet döntheti el, ki léphet be Európába és ki nem.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20231031-talibokiranyitjak-az-embercsempeszeket-a-deli-hataron.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …