2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tagadja a győri diák, hogy előre eltervezte a késelést

Tagadja a győri diák, hogy előre eltervezte a késelést

Tavaly decemberben egy győri diák brutálisan megkéselte a tanárnőjét, mert az rossz jegyet adott neki a dolgozatára. Ahogy azt az Origo is megírta, a fiú előre eltervezhette a támadást, a késelés után pedig azt mondta: “ebből majd tanul a tanárnő”. A diákot előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölés kísérletével vádolják. Az ügyben ma előkészítő ülést tartottak, ahol a fiú csak részben ismerte el a tettét, azt ugyanis tagadja, hogy előre kitervelte a támadást.

Az előkészítő ülésen ismertetett vád szerint az akkor 17 éves fiú tavaly december 5-én a második órán megtudta, hogy hármast kapott korábbi matematikadolgozatára.

Ez annyira felidegesítette, hogy azt mondta osztálytársainak, le fogja szúrni a tanárnőt.

Társai nem vették komolyan, mert már korábban is mondott hasonlókat, és a tíz centi pengéjű kését máskor is a táskájában tartotta.

A következő dupla angolóra végén, miközben osztálytársai a tanár engedélyével az ötödik órában írandó fizikadolgozatra készültek, a fiú zenét hallgatott és azt mondta, nem tanul, mertnem lesz óra és dolgozat sem. Az óra végén pedig elajándékozta a fülhallgatóját, mondván, neki arra már nem lesz szüksége.

A fizikaóra elején a fiú azt mondta padtársának, “megvan a terv”, majd azt színlelve, hogy szeretne mutatni valamit, kiment a tanárnőhöz és odaadta a füzetét.

Ezután a tanárnő mögé lépett és lapockatájékon hátba szúrta.

A tanárnő a földre rogyott, a fiú pedig mellé guggolt, és a feje fölé emelt késsel még kétszer lesújtott a nyaka és a mellkasa felé.

Az osztályból ekkor többen is a folyosóra szaladtak. Az egyik diák azonban közéjük lépett, és megakadályozta, hogy a fiú megint megszúrja a tanárt. Miután elvette a kést tőle, megkérdezte, hogy ezt miért csinálta.

A fiú azt felelte: “majd ebből tanul, elegem van a tanárnőből”.

Újabb kérdésre pedig azt mondta, “nem akartam megölni és nem akarok senki mást bántani”.

Az 51 éves tanárnő életveszélyes állapotba került, légmell és vérmell alakult ki nála, bal tüdeje összeesett, több végtagja is megsérült.

A vádirat szerint a fiú értelmi képessége jobb az átlagnál, személyiségében, elmeállapotában nem volt tapasztalható olyan torzulás, ami indokolhatta volna a támadást és tette következményeinek felismerését. Ugyanakkor nagyon szorongó, a késztetéseit elfojtja, ami miatt agresszív lesz.

Az ügyész hozzátette, hogy a történteket az iskola folyosóján lévő kamera rögzítette, mert nyitva volt az osztályterem ajtaja.

Az előkészítő ülésen a fiú csak részben tett beismerő vallomást. Azt mondta, hogy nem tervezte el előre a támadást, a fülhallgatót pedig nem odaajándékozta az osztálytársának, hanem csak kölcsönadta. Mivel nem tett teljes beismerő vallomást, az ügyben november elejére tűzték ki az első tárgyalást.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200907-csak-reszben-ismerte-be-bunosseget-a-tanarat-gyorben-megkeselo-fiu.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Újra magyar polgármestere lehet a legnagyobb székelyföldi városnak

Újra magyar polgármestere lehet a legnagyobb székelyföldi városnak

Hogyan kell egy ilyen nagy várakozásokkal teli helyhatósági választást végigcsinálni? A stressz senkinek sem hiányzik …