2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Sztrájkot hirdet a PDSZ, ha az Orbán-kormány nem lép

Sztrájkot hirdet a PDSZ, ha az Orbán-kormány nem lép

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete követeli, hogy a kabinet intézkedjen a ki nem fizetett túlórákról, és vonja vissza a logikátlan és veszélyeztető járványügyi intézkedéseit, különben megtagadják a munkafelvételt.

Ma Magyarországon nem biztosítottak a közoktatás területén a biztonságos és egészséges munkavégzés feltételei – írja a kabinethez intézet kiáltványában a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége. A szövetség kiáltványát a nedolgozzingyen holnapon tették közé, ez a portál a PDSZ tájékoztató és kampányoldala.

A PDSZ követeli, hogy a kormány haladéktalanul hozzon döntéseket annak érdekében, hogy a munkáltatók meg tudjanak felelni a munka törvénykönyve 51. § (4) bekezdésében foglalt kötelezettségüknek, amely előírja számukra – a köznevelési intézményekben dolgozók esetében is -, hogy:

 biztosítsák az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeit!

Az oktatási intézményekben nem biztosított a távolságtartás, a tankerületek nem partnerek a 100 százalékos táppénz megítélésében, a megfertőződések még több többletmunkát jelentenek, mivel a karanténba került csoportok miatt a hagyományos oktatás digitális oktatással kell kiegészüljön.

<img id="kep_szerkfoto_image_34772761" […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/03/sztrajkot_hirdet_a_pdsz_ha_az_orban-kormany_nem_lep/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kiss Ramóna férje, Lékai Máté is elkapta a koronavírust

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/25/kiss_ramona_ferje_lekai_mate_is_elkapta_a_koronavirust/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …