2021. május 17., hétfőMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szociális dolgozókat is érintenek a megbízhatósági vizsgálatok

Hirdetés

Szociális dolgozókat is érintenek a megbízhatósági vizsgálatok

Az év elején módosult rendőrségi törvény alapján úgynevezett megbízhatósági vizsgálat folytatható a védett állomány tagjaival, így a köztisztviselőkkel, kormányzati tisztviselőkkel, az egészségügyi szolgálati jogviszonyban állókkal szemben. Mivel a módosítás kibővítette a védett állományba tartozók körét, így a szociális dolgozókra is kiterjed a jogszabály.

A törvény alapján ugyanis megbízhatósági vizsgálat indítható a kormány vagy a kormány tagjának irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szerv valamennyi foglalkoztatottjával szemben, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) által fenntartott szociális, gyermekvédelmi intézmények pedig az EMMI irányítása alá tartoznak – írja Facebook-oldalán a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete.

A megbízhatósági vizsgálat a korrupció elleni fellépés egyik eszköze, például a hálapénz gyakorlatának felszámolására. Így pedig a munkaköri, illetve hivatali kötelezettség teljesítésének ellenőrzése érdekében a megbízhatósági vizsgálatot végző

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/28/szocialis-dolgozo-megbizhatosagi-vizsgalat-rendorsegi-torveny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sűríti balatoni járatait a MÁV

Sűríti balatoni járatait a MÁV

A MÁV-Start már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjára …