2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szlávik János: Milliókat kell még beoltani

Hirdetés

Szlávik János: Milliókat kell még beoltani

A magyar felnőtt lakosság fele be van oltva a koronavírus elleni vakcinával, ami nagyon komoly előrelépés, ugyanakkor nem lehet itt megállni – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője. Szlávik János hangsúlyozta: más országok példáiból látható, hogy még jó néhány millió embert be kell oltani ahhoz, hogy a járvány véget érjen. 

A főorvos emlékeztetett arra, hogy a maximális védettség csak a második oltást követő második, harmadik hétre alaku ki. Így ettől még legalább másfél hónapra vannak azok is, akik most kapják meg az első vakcinát.  

Kapcsolódó

Mindenhol csökken a vírus örökítőanyaga a szennyvízben

Szlávik János szerint még kellhet akár további 3 millió oltott a járványveszély megszűnéséhez.

Hirdetés

Az oltási kedv várhatóan lelassul a következő időszakban, ezzel kapcsolatban pedig arra kért mindenkit, hogy ne abban gondolkodjon, melyik oltás honnan érkezik, hanem abban, hogy ő maga is szerezzen védettséget és oltási igazolványt. Az úgynevezett nyájimmunitás kialakulása valóban nagyobb védettséget ad az oltással nem rendelkezőknek, azonban ez még nagyon messze van, mondta a főorvos a közmédiának adott nyilatkozatában, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/01/szlavik-janos-koronavirus-vakcina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy 36 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata

Egy 36 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata

Egy 36 éves nő volt a koronavírus legfiatalabb áldozata kedden – derül ki a kormányzati …