2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szlávik János elárulta, mivel keverhetők össze a koronavírus tünetei

Hirdetés

Szlávik János elárulta, mivel keverhetők össze a koronavírus tünetei

Nem lehet kijelenteni, hogy enyhébb lefolyásúak lennének a koronavírus most terjedő variánsa által okozott megbetegedések, a nagyobb átoltottság miatt azonban enyhébbek a tünetek ezekben az esetekben – nyilatkozta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

A szakember elmondta, hogy ő személy szerint nem nagyon találkozik oltatlan beteggel, akinél az újabb változatok súlyos tüdőgyulladást okoznának.

Természetesen előfordul, nyilvánvalóan, de úgy tűnik – pláne az oltottak –, néhány nap láz, torokfájás és gyengeség után általában öt-hét napon belül teljesen meggyógyulnak

– fogalmazott Szlávik János.

Hirdetés

Egyúttal egyetértett azzal is, hogy a mostani megbetegedések tünetei közül a torokkaparás, a torokfájás, a láz, az ízületi fájdalmak, a gyengeség, valamint a fejfájás majdhogynem megegyeznek az influenza tüneteivel, amelyek az allergiás szimptómákkal is összekeverhetők.

Szlávik János emiatt azt tanácsolja, hogy akinél jelentkeznek ezek a tünetek, mindenképp tesztelje magát, mert akkor tudni fogja, hogy otthon kell-e maradnia egy hetet, vagy élheti tovább a megszokott hétköznapjait.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője azt is kifejtette, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható koronavírustesztek megfelelők, nagy biztonsággal kimutatható velük a fertőzés, ráadásul az újabb vírusváltozatok esetében is jól működnek.

Húszezer felett a fertőzöttek

Ahogy arról korábban az <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/03/koronavirus-szlavik-janos-fertozes-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyerekdallal hízelegnek a bukott Jakab Péternek az emberei – nézze meg a videót!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20220818-mediaworks-hircentrum-jakab-partot-alapit.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …