2021. március 8., hétfőMa Zoltán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.03.08. Zoltán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szlávik János: Csökkent a spermiumok száma a koronavíruson átesett férfiaknál

Hirdetés

Szlávik János: Csökkent a spermiumok száma a koronavíruson átesett férfiaknál

Szerdára nőtt a koronavírussal fertőzöttek és a halottak száma is. Szlávik János az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy Magyarországon még nem kapott annyi ember oltást, hogy ki lehessen jelenteni, hogy csökkenni fog a fertőzések száma. A Dél-pesti Centrumkórház infektológusa szerint az esetszámok növekedéséhez a brit mutánsnak lehet köze, hiszen azokban az országokban, ahol az jelen van, jól láthatóan növekszik a fertőzöttek száma. 

Az infektológus ennél aggasztóbbnak látja, hogy nő azon emberek száma, akik kórházba, vagy éppen intenzív osztályra kerülnek.

Hirdetés

Hozzátette: amikor már sok embert be tudnak oldani, már az első oltásnak is lesz majd szerepe a megbetegedések és a halálozások számának alakulásában. Izraelt hozta fel példának, ott ugyanis a lakosság jó része be van már oltva, így nagyon kevesen kerülnek kórházba. Magyarországon viszont még mindig nagyon kell vigyázni az idősekre – hangsúlyozta. 

Szlávik János szerint egészen biztos, hogy az első oltás beadása után láthatóan csökken majd a halálozások száma, ezzel szemben a fertőzések számában nem vár visszaesést, mert a fiataloknál egyelőre nem olyan magas az oltakozási kedv. 

Az infektológus beszélt a koronavírus mutációiról is. A brit mutációról azt mondta, hogy jobban terjed, mint az eredeti változat, és valamivel agresszívebb is. 

Úgy fogalmazott,

a vírus állandóan változik, de az még nem változott, hogy túlnyomórészt az idősek kerülnek kórházba.

Még nem tudni, hogy pontosan mi befolyásolja azt, hogy kit érint kevésbé és kit súlyosabban a megbetegedés, ezt még mindig vizsgálják. Még nem lehet megmondani, hogy ki lesz súlyos beteg, és miért van az, hogy egy százéves gyorsan felépül, míg egy fiatal már nem jön ki a kórházból. 

Szlávik János

Szlávik János

Fotó: Kovács Attila / MTI

Hangsúlyozta, ha a teljes lakosság be van oltva, abban a körben ezek a mutációk már nem tudnak terjedni, ezért is fel kell gyorsítani az oltást. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/17/szalvik_janos_koronavirus_spermiumok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy Ferót beoltották, nem is akármivel

Nagy Ferót beoltották, nem is akármivel

Megkönnyebbült a Beatrice frontembere, hogy megkapta a koronavírus elleni vakcinát. Nagy Feró az elsők között …