2020. december 5., szombatMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szlávik: A kormány többféle oltóanyagot szerez be

Hirdetés

Szlávik: A kormány többféle oltóanyagot szerez be

Fontos, hogy mindenki betartsa a járvány elleni védekezésért hozott intézkedéseket, de az idősekre és a krónikus betegségekben szenvedőkre különösen vonatkoznak az előírások. Ők a jelenlegi helyzetben inkább ne fogadjanak látogatókat – javasolta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa, Szlávik János.

Véleménye szerint csak a szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy még több koronavírus-fertőzött legyen, és még többen haljanak meg a fertőzésben.

Naponta négy-öt ezer az új fertőzöttek száma, és egyre többen halnak meg a betegségben. A kórházban fekvők jó része idős, krónikus beteg, akik közül sokan intenzív osztályra kerülnek – nyilatkozta a főorvos a közmédiának.

Hirdetés

A vírus elleni vakcinákkal kapcsolatban azt mondta, hogy óriási a fejlődés, ugyanis

már 4-5 oltóanyagot törzskönyveztek a világon.

A kormány úgy döntött, hogy többféle oltóanyagot szerez be, de csak azt alkalmazza majd, amelyik biztonságos, és semmilyen veszélyt nem jelent az emberekre.

Szlávik János

két amerikai vakcináról is beszélt, amelyeknek a hatékonysága 90 százalék feletti.

Ez esetben a lakosság 50-60 százalékának beoltásával megfelelő védettséget lehetne elérni – tudatta. Kitért […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/21/koronavirus_szlavik_vedekezes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ötmilliárd forint többletkapacitást kap 47 egészségügyi szolgáltató

Csaknem 5 milliárd forintnyi többletkapacitást kap 47 egészségügyi szolgáltató – tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma …